29 / 04 / 2024

İşte Türkiye pazarına giriş yapacak yeni Çinli otomotiv devi!

İşte Türkiye pazarına giriş yapacak yeni Çinli otomotiv devi!

Dünyanın lider elektrikli araç ve batarya üreticilerinin ilk tercihleri arasında yer alan Türkiye’ye bir dev daha giriş yapıyor. BYD (Build Your Dreams) ve ALJ Türkiye kararı duyurdu.



BYD’nin elektrikli binek ve ticari modellerinin Türkiye distribütörlüğü için niyet mektubu imzaladığı öğrenildi. Dünyanın önde gelen elektrikli araç ve batarya üreticisi BYD Türkiye pazarına giriş yapmayı planlıyor.

14 yıldır Toyota, 2016’dan bu yana Lexus’un Türkiye distribütörlük faaliyetlerini yürüten ve tam 25 yıldır Türkiye otomotiv piyasasına yatırım yapan ALJ Türkiye, bu anlaşmayla birlikte BYD markasının yenilikçi ve çevre dostu elektrikli otomobilleriyle satış ve satış sonrası hizmetlerini gerçekleştirmeyi hedefliyor.

İşte Türkiye pazarına giriş yapacak yeni Çinli otomotiv devi!

3,5 MİLYONDAN FAZLA ARAÇ SATIŞI YAPTI

Donanımhaber’de yer alan habere göre, şu ana kadar global olarak 3,5 milyondan fazla araç satışına ulaşan BYD, geniş elektrikli ürün gamı, premium dizaynı ve yüksek kalite anlayışı ile birlikte yüksek menzil, performans ve güvenliği bir arada sunan “blade batarya” teknolojisiyle dikkat çekiyor.

İşte haberin merak edilen detayları


Geri Dön