27 / 04 / 2024

İşte üretici ile market arasında en fazla fiyat farkı olan ürünler! TZOB Başkanı Bayraktar açıkladı!

İşte üretici ile market arasında en fazla fiyat farkı olan ürünler! TZOB Başkanı Bayraktar açıkladı!

Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, şubatta üretici ile market arasında en fazla fiyat farkının yüzde 251,6 ile elmada görüldüğünü söyledi. Bayraktar, markette 41 ürünün 31’inde fiyat artışı, 10’unda ise azalış olduğunu belirtti.



İstanbul’da mutfak yangını devam ediyor. Megakentin enflasyonu 44’üncü ayda da yükseliş trendini sürdürürken, yıllık bazda yüzde 78,6 artış geldi. İstanbul Ücretliler Geçinme İndeksi bir önceki aya göre yüzde 3,83 toptan fiyat hareketlerini yansıtan Toptan Eşya Fiyatları indeksi ise yüzde 2,38 oranında yükseliş gösterdi.

Enflasyon tüm hızıyla artmaya devam ediyor. Öncü veri olarak kabul edilen İstanbul enflasyonu İstanbul Ticaret Odası (İTO) verilerine göre, şubatta yine artış geldi. İstanbul’da tüketici fiyatları (Ücretliler Geçinme İndeksi), yıllık bazda yüzde 78,62 artış kaydetti. Aylık artış ise yüzde 3,83 olarak görüldü. Böylece aylık enflasyondaki artış serisi 44’üncü aya taşınarak dikkat çekti.

 İşte üretici ile market arasında en fazla fiyat farkı olan ürünler! TZOB Başkanı Bayraktar açıkladı!

Şubat’ta perakende fiyat hareketlerinin göstergesi olan İstanbul Ücretliler Geçinme İndeksi bir önceki aya göre yüzde 3,83, toptan fiyat hareketlerini yansıtan Toptan Eşya Fiyatları indeksi ise yüzde 2,38 oranında artış gösterdi.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön