11 / 05 / 2024

İsteğe bağlı sigortalı nasıl olunur? 2023 yılı prim ödemesi kaç TL oldu?

İsteğe bağlı sigortalı nasıl olunur? 2023 yılı prim ödemesi kaç TL oldu?

Asgari ücrete yapılan zamla birlikte, hesapların büyük bölümünde değişiklikler yaşandı. İsteğe bağlı sigorta primi de güncellendi. Peki isteğe bağlı sigorta aylık ödemesi kaç TL oldu? Kimler isteğe bağlı sigortalı olabilir? İşte detaylar…



İsteğe bağlı sigortalı olabilmek için T.C. vatandaşı olma şartı bulunmazken , Türkiye’ de yasal olarak ikamet edenler de bu sigortadan yararlanabiliyor. Türkiye ile uluslararası sosyal güvenlik sözleşmesi imzalanmamış ülkelerde çalıştırılmak üzere götürülen Türk işçiler arasında isteğe bağlı sigortalılık talebinde bulunanlarda Türkiye’de ikamet ediyor olma şartı aranıyor.

İsteğe bağlı sigortalı nasıl olunur? 2023 yılı prim ödemesi kaç TL oldu?

Her vatandaşın kendi iradesiyle ödemeyi kabul ettiği isteğe bağlı sigortalılık sisteminde alt ve üst sınır bulunuyor. Hesaplama en az brüt asgari ücretin yüzde 32’si, olacak şekilde yapılıyor. İsteğe bağlı sigorta prim tutarları 2023 Ocak ayı asgari ücret zammının ardından güncellendi. Buna göre en düşük isteğe bağlı sigorta primleri 2023 yılında 3.202,56 TL olarak belirlendi.

İSTEĞE BAĞLI SİGORTALI NASIL OLUNUR?

Sisteme ilk defa giriş yaparak isteğe bağlı sigortalı olacaklar, e-devlet sistemi üzerinden başvurusunu  gerçekleştirebilir. İsteyenler SGK’ya şahsen giderek de başvurularınızı yapabiliyor. Yapılan başvurunun ardından, ödemeleriniz sürdükçe, sigortalılık süreniz işliyor.

Kaçak maç yayını izleyenlere şoke eden haber! Öyle bir yaptırım geliyor ki!

Denizbank’tan düşük faizli kredi fırsatı! Başvuran herkese çıkıyor!

AFAD 70 yeni eleman alacak! Aylık maaş 11.578 TL!

İş Bankası’ndan görülmemiş kampanya! 10 bin TL kredi çekene doğalgaz desteği ve Blu TV üyeliği hediye!

Kışlık kaban alamayanları sevindirecek haber! Sektörden müjde geldi!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön