08 / 05 / 2024

İzmir, gayrimenkul sektörünün yeni gözdesi oldu! 2-3 dönümlük tarlalara talep arttı!

İzmir, gayrimenkul sektörünün yeni gözdesi oldu! 2-3 dönümlük tarlalara talep arttı!

İzmir’in coğrafi konumu, iklim koşulları, demografik yapısı, liman, sanayi şehri olması ve verimli tarım alanlarına sahip olması gayrimenkul sektörünün dikkatini çekti. İzmir, gayrimenkul sektörünün yeni gözdesi oldu. İşte ayrıntılar...



Çeşme ülke ve bölge açısından tam bir cazibe merkezi 

EVA Gayrimenkul Değerleme İzmir Bölge Müdür Yardımcısı Bahar Şenyurdusev, "Turizm açısından, coğrafi konumu itibari ile bir kıyı şehri olan İzmir, yaz turizmi açısından önemli bir yere sahip.  Kuzeyde Dikili’den başlayarak, güneye doğru Foça, Urla, Karaburun, Çeşme, Seferihisar ve Menderes’e kadar uzanan sahil bandına sahiptir" açıklamasında bulundu ve yaz turizmi açısından tercih edilirliği her daim yüksek olan şehirde özellikle Çeşme bölgesinin ülke ve bölge açısından önemli bir cazibe merkezi konumunda olduğunu dile getirdi. 

"Bunun yanı sıra kuzeyde Bergama Antik Kenti, güneyde Selçuk Efes Antik Kenti ve kent merkezi içerisinde yer alan pek çok tarihi miras ile tarih turizmi açısından önemli bir paya sahip" diyen Bahar Şenyurdusev, sahil bandında yer alan ve yatay mimaride yapılaşmanın yoğunlaştığı, Çeşme, Urla başta olmak üzere, Foça, Seferihisar ve yer yer Dikili bölgesine olan talebin son dönemde arttığına dikkat çekti. 

İzmir, gayrimenkul sektörünün yeni gözdesi oldu! 2-3 dönümlük tarlalara talep arttı!

2-3 DÖNÜMLÜK TARLALARA TALEP KATLANDI

Şenyurdusev, "Geçmişten günümüze turizm, sanayi ve üretim potansiyelindeki etkenlerin yanı sıra, gerek kentin gelişim potansiyelleri, gerekse ülkenin ticari merkezi konumunda olan İstanbul’da arsa arzının sınırlı olması ve gayrimenkul değerlerinin yüksek olması, İzmir’de arsa arzının İstanbul’a kıyasla daha yüksek olması nedeni ile son dönemde İzmir ayrıca öne çıkmaktadır" diye konuştu ve arsaların yanı sıra iki üç dönümlük tarlaalrında son senelerde çok talep gördüğüne vurgu yaptı. 

Konuyla ilgili olarak "Doğa ile bütünleşik bir yaşam tarzına yöneliş artırmaya başladığı için özelikle bir bağ evi yapılabilecek tarlalara ve köy yerleşik alanı içindeki köy evlerine talep de arttı" ifadelerine yer veren Şenyurdusev, bu noktada İzmir'in birçok köyünün göç almaya başladığının altını çizdi. 

İzmir, gayrimenkul sektörünün yeni gözdesi oldu! 2-3 dönümlük tarlalara talep arttı!

Son 6-7 senelik dönemde, İzmir kent merkezi planlarının hazırlanması ile beraber Bayraklı ilçesinde büyük inşaat firmalarının İzmir’e olan yatırımlarının çoğalmasına neden olduğunu aktaran Şenyurdusev, İzmir'in bu yatırımlar ile büyük ofis blokları, rezidanslar ve karma kullanımlar (AVM-otel-ofis-konut) ile tanıştığına, bununla beraber de hizmet sektörünün de kente geldiğine dikkat çekti. 

Tapu sahipleri bu tarihi sakın kaçırmayın! Geri sayım başladı! 

Emekli, öğrenci ve asgari ücretli için barınma sorunu büyüyor! İstanbul'da ev kiralamak hayal mi oldu?

Tunç Soyer'den İzmirlilere 800 yeni konut müjdesi!


Geri Dön