02 / 05 / 2024

İzmir Gaziemir Aktepe 2. Etap'ın yapımına başlanıyor! İhalesi gerçekleştirildi!

İzmir Gaziemir Aktepe 2. Etap'ın yapımına başlanıyor! İhalesi gerçekleştirildi!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Gaziemir Aktepe Emrez Kentsel Dönüşüm Alanı’nda 2'nci etabın yapım ihalesini de gerçekleştirdi ve sonuçlandırdı. Gaziemir Aktepe 2. Etap'ın yapımına böylece start verildi...



Birinci etapta yaklaşık 300 bağımsız birimin inşaat yapım çalışmalarını İZBETON A.Ş. ile imzalanan protokol çerçevesinde sürdüren İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ikinci etap için yaptığı ihale de neticelendi. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin resmi internet sitesinde yer alan habere göre; ihalenin kazananı Grand Petrol Ürünleri İnşaat Hazır Beton Özel Eğitim Hizmetleri Turizm Oto Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi oldu. Şirket tarafından 2'nci etap kapsamında yaklaşık 300 bağımsız birim inşa edilecek. 

İzmir Gaziemir Aktepe 2. Etap ın yapımına başlanıyor! İhalesi gerçekleştirildi!

Proje tamamlandığında bölgede yaklaşık 10 bin konut, işyeri, turizm ve ticaret birimi hayata geçirilmiş olacak. Fuar İzmir’in karşısındaki bölge, böylece şehirle uyumlu hale gelecek.  Diğer bölgelerden farklı olarak Gaziemir’de Kentsel Dönüşüm Yasası çerçevesinde Hazine’den bedeli karşılığında devralınan Büyükşehir Belediyesi mülkiyetindeki birinci etap ve ikinci etapta yaklaşık 600 bağımsız birim yapılacak. Bu şekilde hak sahipleriyle uzlaşma görüşmeleri sürerken, bir taraftan da konut inşaatına başlanacak. 

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Aktepe-Emrez’deki proje alanını, dere çevresi yeşil alan şeklinde planlayarak, buraların yürüyüş ve bisiklet parkurları, açık spor alanları gibi çeşitli aktivitelerin yapılmasına uygun şekilde hayata geçirileceği belirtildi.

CHP İstanbul Milletvekili Sibel Özdemir'den Mardin Yeşilli'deki kentsel dönüşüm projesine eleştiri!

Beyoğlu Fetihtepe Mahallesi kentsel dönüşüm projesinde yeni süreç!

Evini dönüştürene çifte destek müjdesi geldi! Hem kira ve faiz desteği verilecek!


Geri Dön