08 / 05 / 2024

İzmir için son dakika deprem uyarısı! Jeofizik Mühendisleri Odası açıkladı: Yaklaşık 6.5 büyüklüğünde... 

İzmir için son dakika deprem uyarısı! Jeofizik Mühendisleri Odası açıkladı: Yaklaşık 6.5 büyüklüğünde... 

Jeofizik Mühendisleri Odası tarafından, İzmir'in Konak ve Karşıyaka gibi ilçelerinde zeminin çok zayıf alüvyon tabakadan meydana geldiğine dikkat çekildi ve deprem uyarısı yapıldı.



İzmir'de yıkımlara sebep olan 30 Ekim 2020'de meydana gelen depremi işaret eden Jeofizik Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı Sinancan Öziçer, bir deprem anında en çok hasarın yaşanabileceği öngörülen Karşıyaka, Konak sahil kısmının haricinde iç taraflarda da hasar ve can kayıplarının oluşabileceğini vurguladı. 

Bu durumun rezonans ve ana kaya derinliğinin o bölgelerde daha derin olması nedeniyle ortaya çıktığına da dikkat çeken Öziçer, söz konusu açıklamalarında kentsel dönüşümün İzmir'de sosyal donatıların korunarak daha da hızlandırılması gerektiğinin altını çizdi. 

İzmir için son dakika deprem uyarısı! Jeofizik Mühendisleri Odası açıkladı: Yaklaşık 6.5 büyüklüğünde... 

Öziçer, temel afet bilincinin artırılıp yapısal olmayan malzemelerin sabitlenmesi ve deprem anında doğru hareketlerle can kaybı riskini azaltabileceğini dile getirdi ve 1999 depreminde yaklaşık 1000 kişinin yapısal olmayan eşyalar sebebiyle yaşamını kaybettiğini belirtti. 

Açıklamasında "İzmir'de maalesef, 'Ben demiştim' demek için adeta deprem olmasını uman birtakım kişiler ve kurum temsilcileri bulunuyor" diye konuşan Öziçer, "Halkımızın ve yöneticilerin, ellerinde hiçbir sismolojik veri, somut ve öncü emareler bulunmayan bu kişilere itibar etmemesi gerekiyor" ifadelerini kullanarak açıklamasını sonlandırdı. 

TOKİ'ye borcu olanlar dikkkat! Yüzde 25 indirim kampanyası yarın sona eriyor!

Küresel piyasalarda son durum ne? Dolar, altın ve Borsa İstanbul'da neler oluyor? Analistler tek tek sıraladı!

BAĞ-KUR'lu pirim affından faydalanacak mı? 2023 yılında BAĞ-KUR tescil affı olacak mı?

Altın inişli çıkışlı seyrini sürdürüyor! Gram altın bir zirvede bir dipte! 1 gramı bile olan koşsun baksın!


Geri Dön