İzmir'de 15.4 milyon TL'ye icradan satılık tarla!
Bayındır Sulh Hukuk Mahkemesi Satış Memurluğu, İzmir ili Bayındır ilçesi Elifli Mahallesi Demiryolualtı mevkii 1360 parsel, 96 bin 236,40 metrekarelik tarlayı 15 milyon 435 bin 834 TL'ye icradan satıyor...
Bayındır Sulh Hukuk Mahkemesi Satış Memurluğu tarafından İzmir ili Bayındır ilçesi Elifli Mahallesi Demiryolualtı mevkii 1360 parsel, 96 bin 236,40 metrekarelik tarla 15 milyon 435 bin 834 TL'ye icradan satışa çıkarıldı. İcra ihalesi 22 Kasım 2019 tarihinde saat 10:00'da gerçekleştirilecek.
İhale ilanı:
T.C. BAYINDIR
(SULH HUKUK MAH.) SATIŞ MEMURLUĞU
2018/26 SATIŞ
TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI
Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri :
1 NO'LU TAŞINMAZIN
Özellikleri : İzmir ili Bayındır ilçesi Elifli Mah. Demiryolualtı mevkii 1360 parsel, 96.236,40 m2, "Tarla" niteliğindeki taşınmaz meskun mahallinin 500 m güneyinde, İzmir-Bayındır-Ödemiş karayolunun kenarında, güneyinden ise İzmir-Bayındır-Ödemiş demiryolu geçen, kumlu-tınlı, % 1 eğimli, içerisinde sulama ünitesi bulunan, keşif tarihi itibariyle mısır ürünü ekili olan 1. sınıf tarım arazisidir.
İmar Durumu : Tarım alanları içerisinde kalmaktadır.
Kıymeti : 15.435.834,00 TL KDV Oranı : %18
Kaydındaki Şerhler : Aynen tapu kaydındaki gibidir.
1. Satış Günü : 22/10/2019 günü 10:00 - 10:05 arası
2. Satış Günü : 20/11/2019 günü 10:00 - 10:05 arası
Satış Yeri : Bayındır Belediye Pasajı Zemin Kat No : 57 Müzayede Salonu
Satış şartları :
1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir.Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.
2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir. (Alacakları rehinli olan alacaklıların satış tutarı üzerinden rüçhan hakları vardır. Gümrük resmi ve akar vergisi gibi Devlet tekliflerinden muayyen eşya ve akardan alınması lazım gelen resim ve vergi, rehinli alacaklardan sonra gelir.)
3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.
4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.
5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.
6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2018/26 Satış sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.28/08/2019
(İİK m.126)
(*) İlgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.
* : Bu örnek, bu Yönetmelikten önceki uygulamada kullanılan Örnek 64'e karşılık gelmektedir.