27 / 04 / 2024

İzmit Çayırköy'de 11 milyon TL'ye icradan satılık arsa!

İzmit Çayırköy'de 11 milyon TL'ye icradan satılık arsa!

T.C. Kocaeli 2. Satış Memurluğu, Kocaeli ili, İzmit ilçesi, Çayırköy Mahallesi, Altıncıoğlu mevkii, 197 ada 2 parselde yer alan arsayı 11 milyon 3 bin 167 TL'ye satıyor...



T.C. Kocaeli 2. Satış Memurluğu tarafından, Kocaeli ili, İzmit ilçesi, Çayırköy Mahallesi, Altıncıoğlu mevkii, 197 ada 2 parselde yer alan arsa 11 milyon 3 bin 167 TL'ye satışa sunuldu. Gayrimenkulün satış ihalesi 24 Mayıs tarihinde saat 15:00'te yapılacak.

İlan metni:

T.C. KOCAELİ 2. (SULH HUKUK MAH.) SATIŞ MEMURLUĞU 2020/27 SATIŞ TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI

Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri :
1 NO'LU TAŞINMAZIN
Özellikleri : Kocaeli İli, İzmit İlçesi, Ş.Çayırköy Mah/Köyü, Altıncıoğlu Mevki, 197 Ada, 2 Parsel sayılı taşınmaz Arsa vasfındadır.Bilirkişi raporuna göre; taşınmaz yapılaşmanın yoğun olduğu çok sayıda konut ve ticaret alanının yer aldığı talep gören, ulaşım imkanlarının rahat olduğu toplu taşıma araçları ve özel araçlar ile ulaşımın mümkün olduğu bölgde her türlü belediye alt yapı hizmetlerinden yararlanabilmektedir.Yakın çevresinde İzmit-Kandıra karayolu, İzmit Otogarı, Özel Seymen Koleji, cami ve alışveriş alanları mevcuttur.Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Kampüsüne 9km, Kocaeli Şehir Hastanesine 3,5km, İzmit Kaymakamlığına 2,5km, İzmit Belediyesine 7,5km mesafededir.Düz bir topoğrafik yapıya sahip olup geometrik olarak dikdörtgene benzemektedir.Ana taşınmaz üzerinde ruhsatsız olarak inşa edilmiş 3 adet yapı bulunmaktadır. İzmit Belediyesi İmar Müdürlüğünün 02/12/2020 tarih ve ilgi sayılı ekindeki krokide parsel üzerindeki yapılara ait bilgelere göre; A harfi ile gösterilen tek katlı 56 m2 alanlı prefabrik yapının Orhan Giray'a, B harfi ile gösterilen 4 katlı 95 m2 taban alanlı betonarme binanın İbrahim Kurhan'a, C harfi ile gösterilen 59 m2 alanlı prefabrik yapının Orhan Bayer'e ait olduğu tespiti yapılmıştır. Dava konusu ana taşınmaz üzerinde yer alan Orhan Giray ve Orhan Bayer'e ait olan prefabrik meskenlerin 1999 depreminden sonra yapıldığı yaklaşık 20 yıllık yapılar olup mesken olarak kullanılmakta olduğu, İbrahim Kurhan'a ait olan 4 katlı betonarme karkas yapı tarzında, ayrık nizamda inşa edildiği, yapının deprem öncesi yapıldığı ve yaklaşık 25 yıllık yapı olduğu bilgisi edinilmiştir. Binanın zemin kat+2 normal kat+çatı katından oluştuğu görülmüştür.1.normal katta yer alan meskende son dönemde tadilat yapıldığı ve bakımlı durumda olduğu, zemin kattaki mesken ve 2.normal kattaki meskenlerde tadilat yapılmamakla birlikte oturulabilir durumda olduğu, çatı katındaki mesken natamam durumda olup eksik imalatları bulunduğu gözlemlenmiştir.
Yüzölçümü : 3.520,45 m2
İmar Durumu : İzmit Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nden 30/11/2020 tarihinde alınan imar durum belgesine göre; dava konusu taşınmazın yer aldığı parselin, 13/03/2014-199 onay tarihli uygulama imar planı paftasında, Kentsel çalışma alanında kaldığı, Ayrık nizam 6 kat, Kaks:E:1,80, çekme mesafeleri, ön:25m, arka :7m, komşu parseller için 4 kata kadar yapılar için 3m, 4 katın üzerindekiüzerindeki yapılarda fazla her kat için ve su basman kotu altında kazanılan konut amaçlı kullanılan her kat için yan bahçe mesafesi 0,50 m arttırmak suretiyle yan bahçe çekme mesafesi hesaplanır şeklinde yapılaşma koşullarına sahip olduğu tespit edilmiştir.
Kıymeti : 11.003.167,50 TL KDV Oranı : %18
Kaydındaki Şerhler : Tapu kaydında "İmar düzenlemesine alınmıştır.22/02/2013 tarih 3625 yevmiye" beyanı mevcuttur.
1. Satış Günü : 24/05/2021 günü 15:00 - 15:10 arası
2. Satış Günü : 23/06/2021 günü 15:00 - 15:10 arası
Satış Yeri : Kocaeli Adliyesi 2.Sulh Hukuk Mahkemesi Duruşma Salonu -

İzmit Çayırköy de 11 milyon TL ye icradan satılık arsa!

Satış şartları :

1- İhale açık artırma suretiyle yapılacaktır. (Satışa iştirak edecek ihale katılımcılarının satış öncesinde teminat bedellerini Vakıfbank İzmit E-5 Şubesinde bulunan Kocaeli Adliyesi Mahkemeler Veznesine ait TR97 0001 5001 5800 7290 497050 nolu hesaba satış numarası belirtilmek suretiyle yatırmaları ve dekontunun satış dosyasına sunmaları) Birinci artırmanınyirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uyap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşincigünden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini,rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamınıve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi, KDV,1/2 tapu harcı ile teslim masraflarıalıcıya aittir. Tellâllık Harcı, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir. (Alacakları rehinli olan alacaklıların satış tutarı üzerinden rüçhan hakları vardır. Gümrük resmi ve akar vergisi gibi Devlet tekliflerinden muayyen eşya ve akardan alınması lazım gelen resim ve vergi, rehinli alacaklardan sonra gelir.)

3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını özellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.

4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse İcra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark, varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.

6- Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2020/27 Satış sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilan olunur.


Geri Dön