19 / 05 / 2024

İzmit'in üçüz kulelerine tek bi çivi bike taklmadı!

İzmit'in üçüz kulelerine tek bi çivi bike taklmadı!

İnşaatın yeniden ne zaman başlayacağı merak konusu olan İzmit'in üçüz kulelerinin yapımı yılan hikayesine merak ediliyor.



Üçüz kuleler inşaatında kullanılan kule vinç ise halen duruyor. Metrelerce yükseklikte olan inşaat vincinin ne zaman çalışacağı merak ediliyor. İşte Kocaeli Gazetesi'nden Bülent Ekinci bugünkü yazısında üçüz kulelerdeki son durumu anlttı

Bu güne kadar çoktan teslim edilmezi gerekiyordu ancak o da,  yarım kalan birçok proje ile aynı kaderi yaşıyor.

Arap yatırımcı El Kattan’ın üçüz kulelerinde aylardın tek bir çivi bile çakılmıyor.

Zaman zaman bu projeyle ilgili haberler yapıyoruz.

İnşaatın yeniden ne zaman başlayacağını sorguluyoruz. Her defasında farklı isimlerin projenin yönetimine geçtiğini öğreniyor, projeye de birkaç gün için başlanacağını söyleniyor.

Ancak ne işe başlayan var ne de sağlıklı bir açıklama. Projenin malikleri de durumdan sıkıntılı. Maliklerinden para istemeye devam eden üçüz kulelerde halen iş başlamış değil.

İş yerlerini ve evlerine kavuşmanın hayalini kuran vatandaşlar ise inşaattan gelecek çekiş seslerine hasret.

O VİNCİ KALDIRIN 

Üçüz kuleler inşaatında kullanılan kule vinç ise halen duruyor. Metrelerce yükseklikte olan inşaat vinci hem de D-100 karayolunun üzerinde bulunuyor. Allahtan geçtiğimiz günlerde çatıları yıkan fırtınada bu kuleye zarar veremedi.  
 
Ancak bu olmayacak anlamına da gelmez. Hatırlanacağı gibi benzer bir vinç 41 Burda’nın inşaatı sırasında başka bir AVM’nin çatısına devrilmişti.

Arap yatırımcı El Kattan ya bu kuleleri bitirerek insanların mağduriyetini biran önce gidersin, yada yeni mağduriyetlere yol açılmaması adına bu vinç kuleyi buradan kaldırsın…


Geri Dön