29 / 04 / 2024

İzmit'te Posco Assan TST Çelik Sanayii açıldı!

İzmit'te Posco Assan TST Çelik Sanayii açıldı!

Dünyanın en büyük dördüncü çelik üreticisi Posco’nun Kibar Holding ile kurduğu tesis açıldı. Başlangıç yatırımı 350 milyon $ olan projenin tüm etapları tamamlandığında 100 milyon $’lık ithalatın önüne geçilecek...




İzmit’teki Alikahya Bölgesi’ndeki dünyanın en büyük dördüncü çelik üreticisi Güney Koreli Posco, Kibar Holding ve Daewoo International ortaklığı ile faaliyete geçen ‘Posco Assan TST Çelik Sanayii’ bugün törenle açıldı. Açılış töreninde konuşan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, “2012 yılında 36 milyon ton dünya çelik üretiminde 8’inci, Avrupada ise 2’nci sırada yer alıyoruz. Bu beceriye rağmen paslanmaz çelik konusunda yeterli çalışmamız yoktur” diye konuştu. 


BİZ KARDEŞ ÜLKELERİZ


Ergün, fabrikanın şimdiden yıllık 200 bin ton kapasiteye sahip olmasının Türkiye’nin böyle bir tesise ne kadar ihtiyacı olduğunu gösterdiğini de sözlerine ekledi. Türkiye ve Kore’nin kardeş ülkeler olduğunu vurguluyan Posco Başkanı Joon Yang Chung’dan sonra kürsüye çıkan Posco Assan TST Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kibar ise, “Üretim kapasitemizi bir sonraki etapta yılda 400 bin tona, daha sonraki dönemlerde 1 milyon ton seviyesine çıkartacak şekilde iş planlaması içerisindeyiz” ifadelerini kullandı.


BİZ ÇELİK SAYESİNDE BAŞARDIK


KORE Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçisi Lee Sangkyu ise şu ifadeleri kullandı: “Çelik sektörü, 1960 yıllarında kişi başı geliri 100 doları aşmayan Kore’yi 50 yıl içinde otomotiv, hassas işleme ekipmanı, beyaz eşya, akıllı telefonu gibi ürünleri üst seviyede üreten ve dünya ekonomisinde 15’inci sıraya gelen güçlü bir ülke olarak yükselmesine neden olmuştur. POSCO ASSAN TST’nin, önümüzdeki 10 yıl içinde Türkiye’nin dünya ekonomisinde 10. sıraya yükselmesine büyük katkı sağlayacağından eminim” diye konuştu.


Akşam


Geri Dön