27 / 04 / 2024

İZSU sayaçları geç mi okuyor?

İZSU sayaçları geç mi okuyor?

Bugüne kadar birçok köyde sayaçları aylar sonra okuyup vatandaşlara binlerce liralık su faturaları çıkaran İZSU 'nun kent merkezinde bazı bölgelerdeki sayaçları da geç okuduğu öğrenildi.




Yeni Asır'ın daha önce de defalarca gündeme getirdiği su sayaçlarının gecikmeli olarak okunması vatandaşları çileden çıkarmaya devam ediyor. Bugüne kadar birçok köyde sayaçları aylar sonra okuyup vatandaşlara binlerce liralık su faturaları çıkaran İZSU'nun kent merkezinde bazı bölgelerdeki sayaçları da geç okuduğu öğrenildi.

Sayaç mağduru mahallelerden biri olduklarını belirten Bornova Osmangazi Mahallesi Muhtarı Lokman Kıyak, özellikle yaz aylarından beri aynı sıkıntıyı yaşadıklarını öne sürdü. Normalde 30-40 lira gelen su faturalarının gecikmeli geldiği için 90-100 liraya çıktığını söyleyen Kıyak, "Gecikmeli geldiği için fatura katlamalı geliyor. Belli bir metreküpten sonra fiyatlar da ikiye katlanıyor. İZSU'nun işini zamanında yapmamasının çilesini bu halk çekmek zorunda değil. Bu konuda çok şikayet alıyoruz" diye konuştu. 

Konuyu defalarca  İzmir  Büyükşehir Belediyesi'ne ve İZSU'ya bildirmelerine rağmen hiçbir gelişme olmadığını söyleyen Muhtar Kıyak, "Sürekli geç gelen faturalar yüzünden insanların ödeme dengesi bozuldu" dedi. 


'Mağduriyetimiz giderilsin'

Yeni Asır daha önce de İZSU'nun, Büyükşehir sınırlarına dahil olan ilçelerde personel sıkıntısı nedeniyle sayaçların okunamağını gündeme getirmişti. Bunun üzerine İzmir Büyükşehir Belediyesi vatandaşların mağdur olmaması için tonaj katlaması ve gecikme cezasının alınmayacağını, ayrıca talep halinde dileyen aboneye faizsiz taksit imkanı sunulacağını açıklamıştı. Osmangazi Mahallesi sakinleri de İZSU sayaçlarının geç okunması nedeniyle aynı mağduriyeti yaşadıklarını belirterek bu imkanlardan kendilerinin de faydalanmak istediğini ifade etti. 


Yeni Asır


Geri Dön