09 / 05 / 2024

İZSU sayaçları geç mi okuyor

İZSU sayaçları geç mi okuyor

Bugüne kadar birçok köyde sayaçları aylar sonra okuyup vatandaşlara binlerce liralık su faturaları çıkaran İZSU 'nun kent merkezinde bazı bölgelerdeki sayaçları da geç okuduğu öğrenildi.

Bakanlık mahkeme kararlarını tanımadı, rezerv alan ilan edilen Üsküdar 29 Mayıs Sitesi'nin elektrik sayaçları söküldü!

Türkiye Diyanet Vakfı’na ait olan ve Üsküdar Küçüksu'da yer alan 29 Mayıs Sitesi’nde kentsel dönüşüm gerekçesiyle riskli olmamasına rağmen tahliyeye zorlanan site sakinlerinin şimdi de elektrik sayaçları söküldü.

Otomobil satışları seçim öncesi rekor kırdı! Mart'ta 109 bin 828 adet otomobil satıldı!

Türkiye genelinde otomotiv satışlarında Mart ayı rekoruna imza atıldı. Otomotiv satışları geçtiğimiz ay, 2023'ün aynı ayına göre yüzde 5,7 arttı ve  109 bin 828 adet oldu. İşte detaylarıyla otomotiv satışları...

Otomobil satışları Şubat ayında tüm zamanların rekorunu kırdı. Ekonomide bu nasıl yavaşlama?

Türkiye genelinde otomotiv satışları geçen ay 2023'ün aynı dönemine göre yüzde 30,6 artarak 105 bin 990 adet oldu ve tüm zamanların şubat ayı rekorunu kırdı. Gazeteci Barış Esen otomotiv satış rakamlarını paylaşarak, “Ekonomide bu nasıl yavaşlama” diye sordu.

Borsaya ilgi gösteren yabancılar hangi hisseleri artırdı? 

Borsa İstanbul'da yabancı yatırımcılar şirketlere ilgi göstermeye devam ediyor. Buna göre yabancı yatırıcılar geçen senenin ikinci yarısında bankacılık hisselerini öne çıkarmışlardı. Bu sene de BİST'te yer alan TÜM endeksindeki 514 hisseden 313’ünde pozisyon artmış durumda.

ABD'de konut başlangıçları beklentilerin üzerine çıktı!

ABD Ticaret Bakanlığı tarafından açıklanan resmi rakamlara göre ülkede konut başlangıçları, geçen sene Aralık ayında yüzde 4,3 azalışla 1 milyon 460 bine gerilemesine karşın, piyasa beklentilerinin üzerinde gerçekleşti.

Eski doğalgaz sayaçları 2025 sonuna kadar değiştirilecek!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, 1 Ocak 2014-31 Aralık 2019 döneminde piyasaya arz edilmiş doğal gaz sayaçlarının 2025 yılının sonuna kadar sökülerek, yerine geçerli muayenesi olan sayaç takılacak.

Otomobil satışları eylülde rekor kırdı! Satışlar geçen yıla göre yüzde 64,8 arttı!

Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği verilerine göre, otomotiv pazarı 2023 ocak ayından eylül ayına kadar geçen sürede rekor kırdı. Satışlar, geçen yıla göre yüzde 64,8 artış kaydetti.

Motor satışları resmen katlandı! Sıfır almak isteyen 3-4 ay bekliyor: En düşük fiyatlı motosiklet 150 bin TL!

Yılın ilk 7 ayında yapılan motosiklet satışları, geçtiğimiz yılın tamamındaki satışları geride bıraktı. Sıfır motor almak isteyenler 3-4 ay bekliyor. Hemen almak isteyenden 30 bin TL fark isteniyor. Peki motosiklet fiyatları ne kadar? 

Ticaret Bakanlığı'nın çalışmaları sonuca vardı! İkinci el araç satışlarında fahiş fiyat artışları son buldu!

Türkiye'de ocak-temmuz döneminde ikinci el otomobil satışları geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 24,7 arttı. Bu artışta Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan düzenlemelerin etkili olduğu açıklandı.

Avrupa Birliği'nde yeni otomobil satışları yüzde 18,5 arttı!

Avrupa Otomobil Üreticileri Birliği (ACEA) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, Avrupa Birliği (AB) otomobil pazarında toplam satışlar, geçen ay yüzde 18,5 arttı ve 938 bin 950'ye ulaştı.

Bedelsiz doğal gaz kullanımına ilişkin detaylar açıklandı! 

Faturalı sayaçların bulunduğu abone grubunda, 24 Nisan 2023 - 31 Mayıs 2023 tarihleri arasındaki ilk sayaç okuma işlemi sonucunda tahakkuk edecek geçmiş dönem tüketim faturasının tamamı sıfırlanıyor.

İkinci el taşıt satışları geçen yıla göre yüzde 50 arttı!

Sıfır araç bulunamayınca ikinci ele olan ilgi giderek artıyor. Motorlu Araç Satıcıları Federasyonu (MASFED) Genel Başkanı Aydın Erkoç, ikinci el taşıt pazarında ocak-mart dönemindeki satışların, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 50’ye yakın arttığını söyledi.

Otomotiv sektöründe devrim! Türkiye’de satışları tam iki katına çıktı!

Dünya genelinde elektrikli otomobil satışları geçen yıl rekor bir artış ile 10 milyonu geçerken, kullanımdaki toplam elektrikli araç sayısı 26 milyon olarak kayıtlara geçti. Türkiye'de ise 2022’de toplam elektrikli araç satışları 2021 yılına göre yaklaşık iki katına çıkarak 7 bin 540 olarak gerçekle

İZSU sayaçları geç mi okuyor Haberi

İZSU sayaçları geç mi okuyor


Yeni Asır'ın daha önce de defalarca gündeme getirdiği su sayaçlarının gecikmeli olarak okunması vatandaşları çileden çıkarmaya devam ediyor. Bugüne kadar birçok köyde sayaçları aylar sonra okuyup vatandaşlara binlerce liralık su faturaları çıkaran İZSU'nun kent merkezinde bazı bölgelerdeki sayaçları da geç okuduğu öğrenildi.

Sayaç mağduru mahallelerden biri olduklarını belirten Bornova Osmangazi Mahallesi Muhtarı Lokman Kıyak, özellikle yaz aylarından beri aynı sıkıntıyı yaşadıklarını öne sürdü. Normalde 30-40 lira gelen su faturalarının gecikmeli geldiği için 90-100 liraya çıktığını söyleyen Kıyak, "Gecikmeli geldiği için fatura katlamalı geliyor. Belli bir metreküpten sonra fiyatlar da ikiye katlanıyor. İZSU'nun işini zamanında yapmamasının çilesini bu halk çekmek zorunda değil. Bu konuda çok şikayet alıyoruz" diye konuştu. 

Konuyu defalarca İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ve İZSU'ya bildirmelerine rağmen hiçbir gelişme olmadığını söyleyen...