17 / 05 / 2024

Japon deprem uzmanından son dakika büyük İstanbul depremi uyarısı! Gerekli tedbirler alınmalı! 

Japon deprem uzmanından son dakika büyük İstanbul depremi uyarısı! Gerekli tedbirler alınmalı! 

Japon Deprem Uzmanı Yoshinori Morıwaki, büyük İstanbul depremi ile ilgili konuştu. 'Gerekli önlemler alınmalı' diyen Yoshinori Morıwaki, uyarılarda bulundu. İşte ayrıntılar...



Yapı denetiminin zorunlu hale gelmesine de değinen Yoshinori Morıwaki, "2001'de 4708 sayılı 'Yapı Denetim Kanunu' yürürlüğe girdi. İlk etapta 19 pilot il belirlendi. Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bolu, Bursa, Çanakkale, Denizli, Düzce, Eskişehir, Gaziantep, Hatay, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Sakarya, Tekirdağ ve Yalova'da ilk olarak uygulanmaya başladı" dedi ve bunların dışındaki yerleşim yerlerinde ise denetimin 'Teknik Uygulama Sorumluluğu' (TUS)  ile yürütüldüğünü belirtti. 

Morıwaki, bu çerçevede birinci derece deprem bölgesi olduğu halde bugüne kadar yapı denetimi yapılmamış olan Amasya, Bartın, Burdur, Bingöl, Erzincan, Hakkâri, Isparta, Kırıkkale, Kastamonu, Kırşehir, Karabük, Kahramanmaraş, Manisa, Muğla, Muş, Osmaniye, Siirt, Şırnak, Van gibi şehirlerde binaların yapı denetim şirketlerince denetlenmediğinin altını çizdi. Morıwaki, 2011 yılı itibariyle de tüm Türkiye'de yapı denetim uygulanmasına geçildiğini dile getirdi. 

Japonya'da imar affının olmadığına fakat Türkiye'de olduğuna vurgu yapan Morıwaki, Türkiye'nin bina karnesinin zayıf olduğunun, 20 milyonu aşan yapı stoğunun yüzde 60'ının kaçak olduğunun altını çizdi. 

Japon deprem uzmanından son dakika büyük İstanbul depremi uyarısı! Gerekli tedbirler alınmalı! 

Açıklamasında "Türkiye'de sismik izolatör ve güçlendirme daha fazla kullanılmalıdır. Bu teknoloji binaların, yapıların, insan hayatının ve ülkenin korunmasına katkı sağlar" ifadelerine yer veren Yoshinori Morıwaki, Japonya'da hastaneler, okullar, müzeler, devlet binaları gibi yerlerde sismik izolatör ve güçlendirmeye önem verildiğine dikkat çekti. 

Kurban Bayramı emekli ikramiyesine zam mı geldi? Emekli Bayram ikramiyesi ne kadar oldu?

Emlak vergisinden kimler muaf? EYT'liler emlak vergisi ödeyecek mi? Tek tek belli oldu! 

Aile Bakanlığından şimdi de son dakika vatandaşlık maaşı müjdesi geldi! Vatandaşlık maaşı kimlere yatırılacak?

 


Geri Dön