03 / 05 / 2024

Jatomi Türkiye'de 194 fitness merkezi daha açacak!

 Jatomi Türkiye'de 194 fitness merkezi daha açacak!

İngiliz Jatomi şirketinin Türkiye CEO'su Giles Dean, 5 yıl içinde şube sayılarını 200'e çıkarmayı hedeflediklerini ve bunun 150 milyon Euro'luk bir yatırım olduğunu belirtti...



Türkiye'de büyüyen ekonomi ve dinamik nüfus yapısı her sektörden alanında lider kuruluşları çekmeye devam ediyor. Dünyanın önde gelen spor salonu (fitness center) yatırımcılarından İngiliz Jatomi şirketi de Türkiye'de altı olan şube sayısını beş yılda 200'e çıkarmayı hedefliyor. Jatomi'nin Türkiye yatırımları hakkında bilgi veren şirketin Türkiye CEO'su Giles Dean, "Jatomi kurucuları bu alandaki en büyük profesyonel yatırımcılar. Türkiye'ye doğrudan yatırım yapıyor. Faaliyete giren şubelerdeki yoğun ilgi Türkiye'nin fitness kulüplerine olan ihtiyacını gösteriyor." dedi. Dean, şirketin ülkedeki büyüme hedeflerini yıl sonuna kadar 12 kulüp, 5 yıl içerisinde 200 yeni kulüp ve toplam 150 milyon Euro yatırım olarak açıkladı.


Güney Afrika, Asya ve Doğu Avrupa'da yatırımları bulunan Jatomi'nin öncelikli hedefi, hızla büyüyen yenilikçi pazarlara yatırım yapmak. CEO Dean, "Türkiye, bu pazarlar arasında kendine özgü birçok özellik barındırıyor. Gelişmekte olan ekonomilerle kıyaslayınca çok daha cazip imkânları var. En önemli özelliklerinden biri nüfus yapısı. Ürün ve hizmetlerimiz bakımından demografik yapı bize çok uygun." dedi. Türkiye'de sağlık ve spor kulüplerinin zincir şeklinde değil küçük operatörler halinde faaliyet gösterdiklerini ifade eden Dean, "Sağlık Bakanlığı'ndan edindiğimiz bilgilere göre ülkede nüfusun üçte biri obez. Diğer üçte biri ise kilolu kategorisinde. Aynı zamanda yeniliğe açık bir nüfus var. Bu da yatırımları artırmada ne kadar isabetli bir karar aldığımızı gösteriyor." şeklinde konuştu.


Bundan sonra yatırımlarını Türkiye'nin yanı sıra dünya çapında da artıracaklarını dile getiren Jatomi Türkiye CEO'su, beş yılda dünyanın en büyük sağlık ve fitness merkezi olmayı hedeflediklerini kaydetti. Firmanın şu anda Türkiye dâhil Polonya, Çek Cumhuriyeti, Romanya, Bulgaristan, Malezya ve Endonezya'da toplam 52 Jatomi şubesi faaliyette.



Zaman


Geri Dön