29 / 04 / 2024

Kadir Topbaş Van’da yaptırılan okulun resmi açılışını yaptı!

Kadir Topbaş Van’da yaptırılan okulun resmi açılışını yaptı!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Tarafından Van’da yaptırılan okulun resmi açılışını yaptı. Van’a giden Başkan Topbaş’ a Vanlılar büyük ilgi gösterdi...



Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la birlikte Van’da bulunan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Tarafından Van’da yaptırılan okulun resmi açılışını yaptı.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Van'daki yatırımların toplu açılışını gerçekleştirdiği programa Başkan Kadir Topbaş’ta açılışını yaptığı okuldan canlı yayınla bağlandı. 


Hizmete alım töreninde konuşan Başkan Kadir Topbaş, Van’daki depremin hemen ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak afet alanına ulaştıklarını söyledi.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın 1994 yılında başlatmış olduğu belediyecilik vizyonunu devam ettirdiklerine vurgu yapan Başkan Topbaş, “ Bu bizim için bir prensip oldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak ilk andan itibaren buradaydık.350 kişilik arama ve kurtarma ekibimizle yardıma koştuk. 7 kişi ekiplerimiz tarafından sağ olarak kurtarıldı. 2 ay boyunca 30 bin kişiye yemek verdik. Yine 2 ay boyunca 5000 kişiye ekmek dağıttık. Günlük 400 ton su dağıtımı yaptık.  5 kilometre mesafeden deprem bölgesine su getirdik. Toplam 1800 depremzedeyi İstanbul'da konuk ettik” diye konuştu. 


Başkan Kadir Topbaş, Van depreminin ardından Milli Eğitim Bakanlığı’yla Van’a bir lise yapmak için protokol  yaptıklarını hatırlatarak konuşmasına şöyle devam etti: “ İşte o protokolünü yaptığımız liseyi açıyoruz. Van İmam Hatip Lisesi'nin açılışını yapıyoruz. Okulumuz 18.6 Milyon TL'ye mal oldu. 5 katlı okul en modern sistemlerle donatıldı. Spor salonuyla ve 600 yataklı pansiyonuyla önemli bir eğitim kurumu hayata geçmiş oldu.”


Başkan Topbaş konuşmasının ardından yanına aldığı çocuklarla birlikte okulun açılış kurdelesini kesti.


Sabah saatlerinde Van’a giden Başkan Topbaş’a Vanlılar büyük ilgi gösterdi. 


Valiliği ziyaret eden Başkan Topbaş Van Valisi Aydın Nezih Doğan’la bir süre sohbet etti. Erciş Belediyesi’ni de ziyaret Eden Başkan Topbaş’a Belediye Başkanı Zülfikar Arapoğlu yöresel kilim etti. Başkan Topbaş daha sonra esnafları ziyaret ederek bir süre sohbet etti.


İBB


Geri Dön