06 / 05 / 2024

Kahramanmaraş merkezli depremlerin maliyeti açıklandı! Rakam dudak uçuklattı!

Kahramanmaraş merkezli depremlerin maliyeti açıklandı! Rakam dudak uçuklattı!

Yapılan araştırmaya göre, Kahramanmaraş merkezli depremlerin doğrudan maliyetlerinin 94 milyar dolar ve GSYH'de meydana getirmesi beklenen kaybın 7,5 milyar dolar şeklinde olacağı tahmin ediliyor.



Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) Genel Başkanı Emre Kartaloğlu yaptığı açıklamada toplamda 11 şehri etkileyen Kahramanmaraş merkezli depremlerin doğrudan maliyetlerinin 94 milyar dolar, GSYH'de meydana getirmesi beklenen kaybın da 7,5 milyar dolar şeklinde tahmin edildiğini kaydederek, "Deprem nedeniyle meydana gelen maliyetler için yaklaşık olarak 98 milyar dolarlık bir finansman ihtiyacı ortaya çıktı." ifadelerini kullandı.

 Kahramanmaraş merkezli depremlerin maliyeti açıklandı! Rakam dudak uçuklattı!

Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği (TÜRMOB) tarafından yapılan açıklamaya göre, Birlik tarafından hazırlanmış olan "6 Şubat Kahramanmaraş Depreminin Türkiye Ekonomisine ve Mali Müşavirlere Etkisi Araştırması" yayımlandı.

Paylaşılan detaylara göre, yapılan araştırma kapsamında hazırlanmış olan raporda, toplamda 11 şehrin etkilendiği depremin doğrudan maliyetlerinin 94 milyar dolar ve GSYH'de meydana getirmesi beklenen kaybın 7,5 milyar dolar olması bekleniyor. Yine verilen detaylara göre, deprem ve afet sigortasında toplanan primler ile özel sektör ve bireylerin yaptığı bağışların toplamının ise yaklaşık 3,5 milyar doları bulduğu da kaydedildi.


Geri Dön