29 / 04 / 2024

Kahramanmaraş Tekke'de kentsel dönüşüm rezerv konutları inşa ediliyor!

Kahramanmaraş Tekke'de kentsel dönüşüm rezerv konutları inşa ediliyor!

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Kurtlar’da 17 bloktan oluşan 442 konut ve Saçaklızade rezerv alanındaki 3 bloktan oluşan 113 konut projelerine tüm hızıyla devam ediyor.



Tekke Kentsel Dönüşüm projeleri çalışmaları dahilinde inşa edilen toplu konutlarda çalışmalar aralıksız devam ediyor. Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre; bir süre önce Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan 95 konut ve 4 iş yerinden oluşan 3 blokluk proje bitmiş ve hak sahiplerine teslim edilmeye başlanmıştı. Projenin devamında yeni konut inşası da hızla devam ediyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından devam eden projelerde, Kurtlar rezerv alanındaki 17 blok ve 442 konutta biten yapıların ince işçilikleri sürerken altyapı, tesisat çalışmaları ve son bloktaki betonarme uygulamalar devam ediyor. Toplamda 72 dönüm alana sahip dev proje bittiğinde basketbol sahaları, fitness, çocuk parkları ve kent mobilyaları dâhil pek çok sosyal donatıya sahip olacak.

 Kahramanmaraş Tekke de kentsel dönüşüm rezerv konutları inşa ediliyor!

Yeni yaşam alanları

Yapımı devam eden bir diğer rezerv bölge Saçaklızade’de ise 15 dönümlük alana sahip 3 bloktan meydana gelen proje gün yüzüne çıkmaya başladı. Toplamda 113 konutun yer alacağı sitede kaba inşaat büyük ölçüde sona erdi. Cephe çalışmaları ve iç mekân ince işçilik çalışmalarının ağırlık kazandığı konutların, 2022’nin Mart ayında tamamlanması amaçlanıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör toplamda yaklaşık 150 Milyon TL yatırımla hayata geçirilen projelere yönelik “Saçaklızade’de Büyükşehir Belediyemiz tarafından inşa edilen konutlarımızı tamamladık ve daireleri hak sahiplerimize teslim ediyoruz. Kurtlar ve Saçaklızade rezerv alanlarda şuan 550 konut yükseliyor. İnşallah büyük bölümü 2022 Mart ayına kadar teslim edilecek. Tekke’de de yerinde dönüşümleri kısa süre içinde başlatmış olacağız” ifadelerini kullanmıştı.

Kahramanmaraş Saçaklızade Toplu Konut projesi tamamlandı!


Geri Dön