06 / 05 / 2024

Kahramanmaraş'ta 28.2 milyon TL'ye satılık 20 arsa!

Kahramanmaraş'ta 28.2 milyon TL'ye satılık 20 arsa!

Kahramanmaraş Defterdarlığı Milli Emlak Müdürlüğü, Kahramanmaraş'taki 20 arsayı satışa çıkardı. Nurhak, Ekinözü, Elbistan, Göksun ve Onikişubat'ta bulunan arsaların toplam satış bedeli 28 milyon 262 bin 439 TL olarak belirlendi.



KAHRAMANMARAŞ DEFTERDARLIĞI MİLLİ EMLAK MÜDÜRLÜĞÜNDEN


Aşağıda özellikleri belirtilen Hazine taşınmazları üzerinde, 4706 sayılı Kanunun Ek-3. maddesi ile 15.6.2012 tarihli ve 2012/3305 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı gereğince çıkarılan Kamu Taşınmazlarının Yatırımlara Tahsisine İlişkin Usul ve Esaslar çerçevesinde 49 yıl süreli irtifak hakkı kurulmasına esas olmak üzere bedelsiz olarak bir yıl süreli ön izin verilecektir. 



Kahramanmaraş ta 28.2 milyon TL ye satılık 20 arsa!



1- Yatırım yeri tahsisi teşvikinden;


a)  Ekonomi Bakanlığınca (Teşvik Uygulama ve Yabancı Sermaye Genel Müdürlüğü) verilmiş yatırım teşvik belgesi sahibi olan veya yatırım teşvik belgesine esas olmak üzere Hazine Müsteşarlığınca firma adı, yatırımın konusu, kapasitesi gibi yatırımın karakteristik değerlerini içerecek şekilde yatırım yeri tahsis edileceğine ilişkin yazı verilmiş olan,


b) İrtifak hakkı veya kullanma iznine konu taşınmazlar üzerinde gerçekleştirilecek toplam yatırım tutarı (toplam sabit yatırım tutarı, sektörlere göre belirlenen   beşyüzbin – birmilyon Türk Lirasından az olmamak üzere) taşınmazlar için belirlenen rayiç değerin,  tarım, hayvancılık ve eğitim yatırımları için bir, turizm yatırımları için iki, diğer yatırımlar için üç katından az olmayan;


c) Talep edilen taşınmazın bulunduğu ilçenin mülkî sınırları içinde organize sanayi veya endüstri bölgesi bulunması hâlinde, bu bölgelerde yer alabilecek yatırımlar için tahsis edilecek boş parsel bulunmaması veya bu bölgelerde yapılması uygun görülmeyen yatırımlardan olması şartlarını taşıyan,


ç) Taahhüt edilen yatırımın en az yüzde yirmisini karşılayacak miktarda net özkaynağa (ödenmiş sermayeye) sahip olan,


d) Yatırımın ne şekilde finanse edileceğini beyan eden,


e) Taahhüt edilen yatırımın toplam tutarı on milyon Türk Lirasını aşan yatırımlarda fizibilite raporu ve finansman tablosunu veren,


f)  Diğer şartları yerine getiren,


gerçek ve tüzel kişiler yararlanabilecektir.


2-Yapılacak yatırımın, 2012 / 3305 sayılı Bakanlar Kurulu Kararının eki listede (EK-2) İlimiz için (V. Bölge) desteklenen sektörler arasında yer alması gerekmektedir.


3- Başvuruda bulunmak isteyen yatırımcıların Defterdarlığımız muhasebe birimine 1.000,00 (bin) Türk Lirası başvuru bedeli yatırarak  buna ilişkin makbuzu diğer belgelerle birlikte Defterdarlığımıza vermeleri gerekmektedir. Bu bedelin yatırıldığına ilişkin makbuz olmaksızın başvurular kabul edilmeyecektir.


4- Talepte bulunacak yatırımcıların, Kamu Taşınmazlarının Yatırımlara Tahsisine İlişkin Usul ve Esaslar başlıklı Yönetmelik ekinde yer alan talep formu (EK-1) ile yatırım bilgi formunu (EK-6) doldurmaları ve aynı Yönetmelik Ek-2’de sayılan diğer bilgi ve belgelerle birlikte en son 05.09.2016 tarihinde, saat 16.00’a kadar kapalı zarf içerisinde Defterdarlığımıza teslim etmeleri gerekmektedir.  


Hazırlanacak belgeler arasında bulunan “vergi borcu bulunmadığına dair belgenin” herhangi bir kanun maddesi içermemesi gerekmektedir.


Son üç yıllık bilanço ve mali tabloların, muhasebeci, mali müşavir veya yeminli mali müşavir tarafından imzalanması, ilgili vergi dairesince de onaylanmış olması gerekmektedir.


5- Talepler, Kamu Taşınmazlarının Yatırımlara Tahsisine İlişkin Usul ve Esasların 14. maddesine göre kurulacak Komisyon tarafından, 15. maddede belirtilen kriterlere göre değerlendirilecektir. 


6- İlanda yer alan taşınmazlardan imarlı olanlar için müracaatta bulunmak isteyen yatırımcılar, taşınmazın imar planında ayrıldığı amaç doğrultusunda yatırım yapmak zorundadırlar. İmarlı olmayan taşınmazlar için müracaatta bulunmak isteyen yatırımcılar ise ilimiz için desteklenen herhangi bir alanda yatırım yapma talebinde bulunabilirler.


7- Yatırım yeri tahsisi teşvikinden; arazi, arsa, royalti, yedek parça ve amortismana tâbi olmayan diğer harcamalar ile 13/6/2006 tarihli ve 5520 sayılı Kurumlar Vergisi Kanunu gereği finans ve sigortacılık konularında faaliyet gösteren kurumlar, iş ortaklıkları, 16/7/1997 tarihli ve 4283 sayılı Yap-İşlet Modeli ile Elektrik Enerjisi Üretim Tesislerinin Kurulması ve İşletilmesi ile Enerji Satışının Düzenlenmesi Hakkında Kanun ile 8/6/1994 tarihli ve 3996 sayılı Bazı Yatırım ve Hizmetlerin Yap-İşlet-Devret Modeli Çerçevesinde Yaptırılması Hakkında Kanun kapsamında gerçekleştirilen yatırımlar ve rödovans sözleşmesine bağlı olarak yapılan yatırımlar yararlanamaz.


Geri Dön