07 / 05 / 2024

Kahramanmaraş’ta bu kez de ‘ekonomik deprem’ endişesi!

Kahramanmaraş’ta bu kez de ‘ekonomik deprem’ endişesi!

Peşpeşe gelen iki büyük depremle ‘asrın felaketi’nin merkez üssü olan Kahramanmaraş’ta bu kez de büyük bir ekonomik endişe yaşanıyor. Türkiye ekonomisinin önemli merkezlerinden olan şehirde şimdi de ekonomik alanda alarm zilleri çalıyor!..



Türkiye tekstil sektörünün en önemli merkezlerinden olan ve ülkenin iplik üretiminin yaklaşık yüzde 40’ını karşılayan Kahramanmaraş’ta boyacı, konfeksiyoncu, dokumacı, iplik entegre ve örgü alanında 50 bini aşkın kişinin istihdam edildiği bildiriliyor. Yaklaşık 1.5 milyar dolar ihracat yapan kentteki en büyük endişe ise nitelikli insan gücünün kentten ayrılması olarak ortaya çıkıyor.

Kahramanmaraş’ta bu kez de ‘ekonomik deprem’ endişesi!

Depremin ardından sanayicide endişe ve karamsarlığın arttığının altı çizilirken, üretim tesislerini yeniden ayağa kaldırılmak için Kalkınma Bankası’nın görevlendirilmesi bekleniyor. Kahramanmaraşlı sanayiciler ile yapılan görüşmelerde finansal destekler, insan kaynağı desteği, çalışanlara barınma sorunu gibi konular ön plana çıkmakta.

İŞTE KAHRAMANMARAŞ SANAYİCİSİNİN TALEPLERİ

-Katar’dan gelecek 10 bin yaşam konteynerlerinden 5 bin adedinin Kahramanmaraş sanayi tesislerine kurulması.

-Vergi, sigorta ve primlerin 31 Aralık 2024 tarihine kadar alınmaması, çalışanların gelirlerini yüzde 50 artıracak destek verilmesi.

-Bölgede genelindeki tüm tesislerin kredi borçlarının 2 yıl süreyle ertelenmesi ve yeniden yapılandırılması.

-Büyük ve küçük esnafın işten çıkarmak zorunda kaldığı çalışanların ihbar ve kıdem tazminatlarının karşılanması.

-Depremde yıkılan ya da hasar gören işyerlerinin yeniden yapılması.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön