14 / 05 / 2024

Kahramanmaraş'ta Jandarma sara hastası vatandaşın evini tamir etti!

Kahramanmaraş'ta Jandarma sara hastası vatandaşın evini tamir etti!

Göksun İlçe Jandarma Komutanlığı, kısa bir süre önce örnek bir çalışmaya imza attı. İfade almak için bir eve giden tim, yaşanmaz haldeki evi tamir etti. Emek veren herkese teşekkür eden aile, şimdi kış mevsimini sıkıntısız geçiriyor....




Göksun İlçe Jandarma Komutanlığı, kısa bir süre önce örnek bir çalışmaya imza attı. İfade almak için bir eve giden tim, yaşanmaz haldeki evi tamir etti.


Jandarma sorumluluk bölgesindeki Esenköy köyünde ikamet eden, dört çocuk babası ve sara hastası Yunus Bostan adlı kişi, evinde kriz geçirdi. Bu sırada üzerine sıcak su dökülen Bostan, ağır yaralandı. İki hafta hastanede, üç ay da evinde tedavi gören Bostan’ı, jandarma ekibi ziyaret etti. Görevli devriye, ifade almak üzere eve gittiğinde içler acısı bir durumla karşılaştı. Toprak yapılı evde tek odada yaşayan altı kişilik ailenin durumundan etkilenen ekip, konuyu ilgili makamlara iletti. Jandarma komutanlığı, kaymakamlık ve hayırsever vatandaşlarla beraber hemen harekete geçildi. Askerlerin de desteğiyle harabe ev kısa sürede bakımdan geçirildi ve yaşanabilir hale getirildi. Yunus Bostan, evini yeni haliyle teslim alırken şaşkınlık yaşadı. Emek veren herkese teşekkür eden aile, şimdi kış mevsimini sıkıntısız geçiriyor.


Zaman Gazetesi


Geri Dön