06 / 05 / 2024

Kamu çalışanları zammı konusunda anlaşmazlık devam ediyor: İşte son gelişmeler!

Kamu çalışanları zammı konusunda anlaşmazlık devam ediyor: İşte son gelişmeler!

Milyonlarca memurun beklediği an geldi, sonuçlanma tarihi açıklandı! Memur camiası için heyecanla beklenen gelişme sonunda gerçekleşti.



1 Ağustos 2023 tarihinden itibaren başlayan süreçte, kamu çalışanlarını temsil eden MEMUR-SEN ve hükümet arasında zam konusunda bir anlaşma sağlanamadı. Dördüncü toplantının tarihi artık belirlendi. Eğer taraflar uzlaşmaya varamazsa, konu hakem kuruluna taşınacak. İşte tüm detaylar...

6.5 milyon memuru etkileyen 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşme Görüşmeleri devam ediyor. 17 Ağustos 2023 tarihinde gerçekleştirilen üçüncü toplantıda, hükümetin sunmuş olduğu teklif, MEMUR-SEN tarafından kabul edilmedi. Bu gelişmenin ardından gözler, 22 Ağustos 2023 Salı günü yapılacak yeni toplantıya çevrildi. Eğer bu toplantıdan da sonuç çıkmazsa, Kamu Görevlileri Hakem Kurulu devreye girecek.

Kamu çalışanları zammı konusunda anlaşmazlık devam ediyor: İşte son gelişmeler!

Süreç, 14 Ağustos tarihinde ilk teklifin kamu işveren heyeti tarafından sunulmasıyla başlamıştı. Hizmet kollarına özgü taleplerin ayrıntılı bir şekilde görüşüldüğü bu toplantılarda, 2024'ün ilk 6 ayı için yüzde14, ikinci 6 ayı için yüzde 9, 2025'in ilk altı ayı için yüzde 6 ve ikinci altı ayı için yüzde 5 oranında zam teklif edilmişti. Ancak sendikalar, bu teklifi yetersiz bulmuş ve kamu işveren heyetinden yeni bir teklif talep etmişti.

Üçüncü toplantıda ise hükümet, ilk teklifi revize ederek, memur ve emekli memur için 2024'ün ilk 6 ayında yüzde 15, ikinci 6 ayında yüzde 10, 2025'in ilk 6 ayında yüzde 6 ve ikinci 6 ayında %5 oranında artış önerdi. Ancak bu ikinci teklif de MEMUR-SEN tarafından kabul edilmedi ve taraflar 22 Ağustos 2023 tarihinde tekrar masaya oturacaklar.

Eğer taraflar bu sefer de anlaşmaya varamazsa, 23 Ağustos 2023 tarihinden itibaren Kamu Görevlileri Hakem Kurulu devreye girecek. Bu aşamada, Kurul en geç ay sonuna kadar sözleşmeye dair kararını açıklayacak.

Kamu çalışanları zammı konusunda anlaşmazlık devam ediyor: İşte son gelişmeler!

MEMUR-SEN, toplu sözleşme masasında yetkili konfederasyon olarak bulunuyor ve taleplerini belirlemişti. Buna göre, 2024 için üç aylık dönemler halinde refah payı dahil ilk 3 ayda yüzde 35, ikinci 3 ayda yüzde 10, üçüncü 3 ayda yüzde 15 ve dördüncü 3 ayda yüzde 10 oranında zam talep edilmişti. 2025 için ise altı aylık dönemlerde refah payı dahil ilk 6 ayda yüzde 25 ve ikinci 6 ayda yüzde 15 zam talep edilmişti.

Görünüşe göre, memur maaşlarına dair belirsizlik devam ediyor. Tarafların 22 Ağustos toplantısından sonra nasıl bir yol izleyeceği merakla bekleniyor.

Metro Marketler'de Bankkart'lılara özel dev kampanya!
Türkiye'de üretilen telefonlar hangileri?
SON DAKİKA: AZ ÖNCE DEPREM OLDU!
İş Bankası'ndan 10 bin TL müjdesi!

Geri Dön