29 / 04 / 2024

Kamuda çalışan 700 bin işçi için sona gelindi! Bu çalışanları çok sevindirecek talepler tek tek açıklandı!

Kamuda çalışan 700 bin işçi için sona gelindi! Bu çalışanları çok sevindirecek talepler tek tek açıklandı!

Kamu kesiminde çalışan yaklaşık 700 bin işçiyi ilgilendiren yeni bir gelişme yaşandı. Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, toplu iş sözleşmesiyle ilgili çalışmanın önümüzdeki hafta başında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na teslim edileceğini bildirirken, taleplerini de sıraladı.



“GEÇİCİ İŞÇİ SORUNUNU HALLOLMUŞ GÖRÜYORUM”

Türkiye’de son birkaç aydır gündemdeki konunun EYT olduğunu hatırlatan Atalay, önümüzde geçici işçi sorunu var ve Sayın bakanımız ‘Bunu halledeceğim’.diyor. O yüzden Türk-İş başkanı olarak ben bu işi bitmiş, halledilmiş olarak görüyorum. Geçici işçi sorunuyla ilgili bu mesele bir an önce halledilip gündemden düşürülsün” diye konuştu.

Kamuda çalışan 700 bin işçi için sona gelindi! Bu çalışanları çok sevindirecek talepler tek tek açıklandı!

Atalay, bunun dışında taşeronlar bulunduğunu ve ‘Taşeron’ un iyi bir laf olmadığını savunarak, ‘Taşeron’ lafından ne ben hoşlanıyorum ne de taşeronlar hoşlanıyor. Bu konu ülke gündeminden çıksın, bunlarla ilgili de bir yasal düzenleme bir an evvel yapılsın. Mesele olan bu konu da ülke gündeminden artık çıkıp hallolsun” dedi.

"SEÇİM ÖNCESi TALEPLER YERİNE GETİRİLMELİ"

Seçimlerden önce taleplerin yerine getirilmesi ve mağduriyetlerin giderilmesi gerektiğini vurgulayan Atalay, “Seçim sathı mahalline girmeden önce kamu sözleşmelerinin bitmesini istiyoruz. Geçici işçilerin kadro almasını ve taşeron meselesinin ülkenin gündeminden kalkmasını talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön