19 / 05 / 2024

Kandilli Rasathanesinden flaş açıklama! Deprem sonrası 8 metre kayma var!

Kandilli Rasathanesinden flaş açıklama! Deprem sonrası 8 metre kayma var!

Kandilli Rasathanesi, Kahramanmaraş merkezli deprem için ilk analizlerini yaptı. En az 5 metrelik atım olduğu açıkladı.



Kandilli Rasathanesinden flaş açıklama! Deprem sonrası 8 metre kayma var!

ARTÇI DEPREMLER NE KADAR DEVAM EDECEK!

Artçı depremler devam ediyor! Kandilli Rasathanesi ve AFAD son dakika deprem listesinde şiddetli ve artçı sarsıntılara yer veriyor. 6 Şubat Kahramanmaraş Pazarcık ve ardından Elbistan merkezli 7,7 ile 7,6 şiddetindeki depremlerin akabinde deprem bölgesinde artçılar ne zaman bitecek merak konusu...

ARTÇI DEPREMLER NE KADAR SÜRECEK? 

6 Şubat günü Kahramanmaraş merkezli meydana gelen iki şiddetli depremde Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'da olumsuz etkilendi ve çok sayıda bina yıkıldı. Depremde ise can kaybı 20 bini aştı. Bölgede artçı sarsıntılar devam ediyor.

Prof. Dr. Özener ise artçı depremler hakkında, ''Yıkıcı deprem Doğu Anadolu Fayı üzerinde kırılmamış bir segmentte meydan geldi. 7 tane artçı 5’in üzerinde, bir tane ana artçı olarak adlandıracağımız sarsıntı ise 6.6’lık deprem üretti. Artçı sarsıntılar haftalar hatta aylarca sürebilir. 2017’de Bodrum Kos depreminin 9009 artçısı olmuş ve bir yıl sürmüştü. Dolayısıyla bu bölgede yaşayan vatandaşların artçılara hazır olması, hasarlı binalara girmemelerini, yetkililere özellikle de AFAD yetkililerine kulak vermelerini istiyoruz.” sözlerini kullanmıştı.

Deprem ekonomiyi nasıl etkileyecek? Cevabı IMF'den geldi!
Deprem bölgesinde telefon konuşmaları bir ay boyunca bedava!
Dolar 16 gün sonra bu kadar olacak! Analistler tek tek açıkladı! Hemen bakın, pişman olmayın!

Geri Dön