28 / 04 / 2024

Kandilli'den Marmara açıklaması: İstanbul depremi ortalama 7.2 büyüklüğünde olacak: Tsunamiye dikkat!

Kandilli'den Marmara açıklaması: İstanbul depremi ortalama 7.2 büyüklüğünde olacak: Tsunamiye dikkat!

İstanbul’da beklenen deprem hem tsunamiye neden olacak hem de 7 ili etkileyecek. Doç. Dr. Doğan Kalafat, Marmara depremi ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. İşte detaylar...



Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Bölgesel Deprem-Tsunami İzleme ve Değerlendirme Merkezi Müdürü Doç. Dr. Doğan Kalafat, Trakya Üniversitesi ev sahipliğinde Balkan Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen “Her Yönüyle Deprem” sempozyumunda, “Türkiye'de depremlerin izlenmesi ve deprem oluş düzenleri” konusuna ilişkin bir sunum gerçekleştirildi. 

Söz konusu açıklamasında, Türkiye’nin bir deprem ülkesi olduğunun altını çizen Doç. Dr. Doğan Kalafat, deprem tehlikesinin farkında olunması ve gerekli tedbirlerin alınması gerektiğini söyledi. 

NTV'de yer alan habere göre, Doç. Dr. Doğan Kalafat, beklenen büyük Marmara depremi ile ilgili de önemli açıklamalarda bulundu.

Kandilli den Marmara açıklaması: İstanbul depremi ortalama 7.2 büyüklüğünde olacak: Tsunamiye dikkat!

TSUNAMİLER OLABİLİR, DENİZ KENARINA GİDİLMEMELİ 

Doç. Dr. Doğan Kalafat, Marmara Denizi'nde olabilecek bir depremin, çevrede yer alan 7 şehri etkileyeceğine vurgu yaptı. 

Depremden sonra tsunamilerin meydana gelebileceğinin altını çizen Doğan Kalafat, "Marmara’da büyük bir deprem olduktan sonra denizin kenarına gidilmemesi gerektiğini kesinlikle bilmek gerekiyor" açıklamasında bulundu. 

Kalafat, Marmara depreminin büyüklüğü ile ilgili öngörülerini de paylaştı.

Kandilli den Marmara açıklaması: İstanbul depremi ortalama 7.2 büyüklüğünde olacak: Tsunamiye dikkat!

İSTANBUL DEPREMİ 7'DEN BÜYÜK OLACAK

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü Bölgesel Deprem-Tsunami İzleme ve Değerlendirme Merkezi Müdürü Doç. Dr. Doğan Kalafat, Mamara'da meydana gelecek depremin büyüklüğünün 7'den fazla olacağını öngördüklerine vurgu yaptı. 

Açıklamasında "Marmara Denizi’nin dibinde 3 çukur var, yaklaşık 900-1200 metre civarında. Üzerinde 15-20 metreye yakın alüvyonlar var. Bunlar depremin sarsıntısıyla sallanacak, o heyelan kütleleri denize akacak ve dolayısıyla tsunami oluşacak" bilgilerine yer veren Doç. Dr. Doğan Kalafat, 2011 yılında Japonya’daki depremin ardından meydana gelen tsunamide Sendai Körfezi’ndeki ölenlerin çoğunun yaşlı kişiler olduğunu belirtti. 

Burada beklenen depremin 7.5 büyüklüğünde olduğunu ancak, 9 büyüklüğünde bir deprem olduğunu aktaran Kalafat, "Orada tsunamiye karşın 10 metrelik taşkın duvarları yapılmış ancak tsunami dalgaları 32 metreyi aştı" ifadelerini kullandı. 

"İstanbul’da 7’nin üzerinde bir büyüklükte deprem olacak, bu kesin. Ortalama 7,2 bir deprem bekleniyor" diyen Doç. Dr. Kalafat, hata payı olabileceğine ancak meydana gelebilecek bir tsunamiye karşı sahilden uzaklaşılmasının ve yüksek yerlere gidilmesinin gerektiğini dile getirdi. 

Son Dakika: Kahramanmaraş'ta bir saat arayla korkutan 2 deprem!

SON DAKİKA! Malatya'da 3.5 büyüklüğünde deprem!

Deprem uzmanından son dakika  Adana  uyarısı: Gelecek önemli deprem Adana'yı vuracak! 


Geri Dön