04 / 05 / 2024

Kar nedeniyle inşaatlar durma noktasına geldi!

Kar nedeniyle inşaatlar durma noktasına geldi!

Emlak Komisyoncuları Şube Başkanı Gazi Çelik yoğun kış şartları nedeniyle inşaat çalışmalarının noktasına geldiğini, emlak sektöründe ise hakim olduğunu ifade etti...



Emlak Komisyoncuları Şube Başkanı Gazi Çelik yoğun kış şartları nedeniyle inşaat çalışmalarının noktasına geldiğini, emlak sektöründe ise hakim olduğunu ifade etti. Yoğun kar yağışı birçok işkolunun yanında inşaat ve emlak sektörünü de olumsuz etkiledi. 


Türkiye genelinde ve Eskişehir'de son yılların en soğuk kışının yaşandığına dikkat çeken Başkan Çelik," Önceki yıllarda kış aylarında en azından inşaatların beton atma işlemleri gerçekleştirilirdi. Bu sene ise çalışmalar tamamen durdu" diye konuştu. Şu an piyasaların mevsim dolayısıyla oldukça durgun olduğunu da kaydeden Çelik," İnşaat girdilerinde yüzde 13 civarında bir artış olmasına rağmen, ev fiyatlarında ve kira fiyatlarında bir yükseliş yok. Mayıs ayma kadar da bir yükseliş beklemiyoruz. Ancak havaların ısınmasıyla birlikte Mayıs ayında girdilerdeki artışta fiyatlara yansıyacaktır. O yüzden gayrimenkul alacakların elini çabuk tutması gerekir" ifadelerini kullandı. 


Milli İrade 


Geri Dön