22 / 05 / 2024

Kara Cuma indirimleri ne zaman 2022? 2022 Kara Cuma ne zaman?

Kara Cuma indirimleri ne zaman 2022? 2022 Kara Cuma ne zaman?

Kara Cuma indirimlerinin başlayacağı günü vatandaşlar merakla bekliyor. İşte Kara Cuma indirimlerine dair merak edilenler!



KARA CUMA BAŞLADI MI?

Kara Cuma indirim tarihleri araştırılmaya başlandı. ABD'de Şükran Günü'nden sonra başlayan Kara Cuma indirimleri için her yıl düzenli olarak yapılıyor. Peki, 2022 Kara cuma indirimleri ne zaman başlayacak, başladı mı, Kara Cuma nedir, nasıl ortaya çıktı? İşte bu soruların yanıtları…

2022 KARA CUMA İNDİRİMLERİ NE ZAMAN?

Şükran Günü'nden hemen sonra gelen ilk Cuma günü olarak bilinmektedir. Bu yıl Black Friday yani Kara Cuma indirimleri 25 Kasım Cuma gününde yapılacak. Black Friday indirimleri 24 saat sürse de bazı firmalar kampanya süresini uzatma gibi bir olanakları da var bu durum tabi ki firmadan firmaya değişmektedir.

KARA CUMA NEDİR, NEDEN KARA CUMA DENİLİYOR?

Black Friday, ABD'de Şükran Günü'nü takip eden ilk cuma gününe denk geliyor. Şükran Gününden sonraki ilk Cuma’ya Kara Cuma deniliyor. Gün 1932'den bu zaman kadar Noel alışveriş sezonunun başlangıcı kabul edilmektedir.

Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD) Şükran günü olan Kasım’ın dördüncü Perşembe gününü takip eden cuma gününü ifade etmektedir ve 1952 yılından bu zamana kadar Noel alışveriş sezonunun ilk günü kabul edilerek indirimlere başlanıyor. Resmi bir tatil olmayan bugüne ‘Kara’ denmesinin nedeni ise 1960'larda başlamış ve bu gününe kadar gelmiştir.

Dükkanların o gün daha hava aydınlanmadan çok erken açılması ve hava kararmadan da kapanmaması, bunun dışında alışveriş caddelerinde yaşanan yoğun araç ve insan trafiğinin neden olduğu günlük hayatı etkileyen olumsuzluklar bugüne ‘Kara Cuma’ denmesine neden oluyor. Bu şekilde söylenmesi ilk kez Philadelphia kentinde kullanıldığı tahmin ediliyor. 1980'lere kadar ABD’de belli bölgelerde uygulanan bu indirimler daha sonra 90'lar ve 2000 yıllardan itibaren de giderek tüm ülkeye yayıldı.

TOKİ arsaya prefabrik ev yapılır mı?

Kasım ayı SED yardımı ne zaman yatacak? Kasım ayı SED yardımı neden yatmadı?

Aile sosyal yardım ne zaman yatacak? Aile destek ödemeleri ayın kaçında yatıyor?


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön