07 / 05 / 2024

Kara kara düşünen altın yatırımcısına son dakika müjdesi! Altın işte o gün yükselecek! Altını olanlar hemen bakın!

Kara kara düşünen altın yatırımcısına son dakika müjdesi! Altın işte o gün yükselecek! Altını olanlar hemen bakın!

Yatırımcıların gözde yatırım araçları arasında yer alan altın fiyatları 11 ayın en düşük seviyesinde tutunmaya devam ediyor. Peki altın fiyatları ne zaman yükselecek? İşte konu ile ilgili son dakika detayları...



Milliyet'te yer alan habere göre, Rusya ile Ukrayna savaşının jeopolitik riskleri körüklemesiyle beraber güvenli liman olan görülen altına yatırım artmış ve ons altın fiyatı geçtiğimiz mart ayında 2 bin doların üzerini görmüştü. Konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, 2022'nin Nisan ayı itibarıyla ABD Merkez Bankası’nın (Fed) faiz artırımını hızlandırması, Rusya ile Ukrayna savaşının piyasalar üzerindeki etkisinin azalmasıyla beraber ons altın fiyatları da düşmeye başladı.

Kara kara düşünen altın yatırımcısına son dakika müjdesi! Altın işte o gün yükselecek! Altını olanlar hemen bakın!

ALTIN 2.5 AYDA YÜZDE 10 GERİLEDİ 

Açıklanan resmi rakamlara göre, Nisan ayında 1900 doların üzerini gören ons altın geçtiğimiz hafta 1700 dolar olan kritik eşiğin altına sarktı. Ons altın fiyatı 2.5 aylık zaman diliminde yüzde 10’dan fazla düşüş gösterdi.

BU SEYİYEYE DİKKAT!

Açıklanan detaylara göre, ons altında 1700 dolar pivot seviye hayati öneme sahip. Fiyat geçtiğimiz hafta kritik eşiğin altına sarksa da burada kalıcı olamadı.  Ons altında aşağı yönlü seyrin sürmesi için 1700 doların altına günlük kapanışın gerçekleşmesi gerekli.

Yine diğer bir taraftan gram altın fiyatı yatırımcısına son 5 hafta boyunca kaybettirdi. Geçtiğimiz ayın ortasında 1040 lira seviyesine kadar yükselen gram altın bu tarihten itibaren düşmeye başladı. 5 haftalık sürede gram altında değer kaybı yüzde 10’ları buldu.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön