29 / 04 / 2024

Karasu'da evi olan gurbetçiler hırsızlığa tepki için yol kapattı!

Karasu'da evi olan gurbetçiler hırsızlığa tepki için yol kapattı!

Sakarya' nın Karasu ilçesindeki köylerde evleri bulunan gurbetçiler, yurt dışında olmaları nedeniyle evlerinde sık sık hırsızlık yapılmasını Karasu - Kaynarca karayolunu ulaşıma kapatarak protesto etti...




Sakarya'nın Karasu ilçesindeki köylerde evleri bulunan gurbetçiler, yurt dışında olmaları nedeniyle evlerinde sık sık hırsızlık yapılmasını yolu ulaşıma kapatarak protesto etti.


Denizköy ve Karamüezzinler köylerinde evleri bulunan gurbetçiler, konutlarındaki hırsızlıkların artması  nedeniyle, Karasu-Kaynarca karayolunu bir saat ulaşıma kapatarak, Acarlar Longozu mesire alanında basın açıklaması yaptı.


Köy sakinlerinden Eyüp Yaman, gazetecilere yaptığı açıklamada, yaz aylarında sadece bir ay süreyle Almanya'dan Türkiye'ye geldiklerini, her gelişinde evinin soyulduğunu gördüğünü söyledi.


"Yılda bir aylığına köyümüze gelip gönlümüzce tatil yapmak istiyoruz" diyen Yaman, "Evimiz 11 ay boş kalıyor. Evimize her geldiğimizde bütün eşyalarımızı çalınmış halde buluyoruz. Durumu kaymakamlığa ve ilçe jandarma yetkililerine aktardık. Faillerin yakalanması için daha aktif çalışma yapılmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.


Karamüezzinler köyünden İsmail Ayvaz ise her iki köyde 60’a yakın evin soyulduğunu belirterek, "Burada sürekli kalamıyorum. Bizler bu ülkenin vatandaşıyız ve devlet bizim can ve mal güvenliğimizi sağlamak zorundadır” dedi.


Denizköy'de bakkal işleten Melek Türkmen de hırsızların üç ay önce iş yerini soyduğunu ve 10 bin lira zarara uğradığını anlattı.


“Jandarmayla bağlantı kuruyorum ama hiçbir sonuç yok" diyen Türkmen, "Failleri yakalayacaklarını ve araştırmanın selameti için bilgi veremeyeceklerini söylüyorlar. Dükkanım soyulduktan sonra sırayla herkesin evine girmeye başladılar. Genelde anında paraya çevrilebilen şeyleri çalıyorlar. Tahminimiz köyden birinin bunlara bilgi verdiği şeklinde” ifadesini kullandı.


Grup, basın açıklamasının ardından dağıldı.


AA


Geri Dön