29 / 04 / 2024

Karşıyaka Rekreasyon Alanı’nda çalışmalar sürüyor!

Karşıyaka Rekreasyon Alanı’nda çalışmalar sürüyor!

Karşıyaka Yüksek Vadi Rekreasyon Alanı ile 60 bin metrekare yeşil alana kavuşuyor. Karşıyaka Belediyesi tarafından yapımı devam eden proje, İzmir Körfezi’ni gören seyir teraslarıyla da kentin yeni çekim merkezi olmaya şimdiden aday...




Karşıyaka’da Mustafa Kemal ve Zübeyde Hanım Mahalleleri arasında kalan Bülent Ecevit Bulvarı üzerinde Yüksek Vadi olarak bilinen bölgede yapılmakta olan Yüksek Vadi Rekreasyon Alanı 60 bin metrekare üzerine projelendirildi.  İzmir  Körfezi manzaralı eğimli bölgede istinat çalışmaları tamamlanırken, eşsiz manzaraya sahip kafeteryanın da inşaatı bitti. Parklar Müdürlüğü ekipleri tarafından büyük bir hızla yapımına devam eden alanda, kafeterya çevresine 390 metrekarelik seyir terası yapılırken, 52 bin metrekarede ise, yeşillendirilecek. Yürüyüş yollarının da bulunacağı Rekreasyon Alanı’nda ayrıca, yapay şelale ile çocuk parkı ve spor alanı da yer alacak. Karşıyaka’nın yoğun yapılaşmadan dolayı yeşil alan konusunda kısır kaldığını vurgulayan Belediye Başkanı Cevat Durak, “Bu açığı, kentin yeni gelişim noktalarında projelendirdiğimiz bu tarz projelerle kapatmaya çalışıyoruz. Karşıyaka’yı yeşille buluşturmak için adeta yoktan yer var ediyoruz. Yeni projemiz de, bu anlamda çok önem taşıyor” dedi.


10 yılda, yaptıkları çalışmalarla, yeşil alan miktarını 600 bin metrekareden 1 milyon 200 bin metrekareye çıkardıklarını hatırlatan Başkan Durak, “Şimdi, bu rakamı arttıracak yeni projelerle Karşıyaka’ya nefes aldırmaya çalışıyoruz” diye de ekledi.


Karşıyaka Belediyesi


Geri Dön