03 / 05 / 2024

Karsusan Yomra'da sattığı arsanın parası ile 9,8 milyon liralık kredi borcunu kapattı!

Karsusan Yomra'da sattığı arsanın parası ile 9,8 milyon liralık kredi borcunu kapattı!

Atlantis Yatırım Holding A.Ş, iştiraki ve aynı zamanda yönetim kurulu başkanlığını yaptığı Karsusan Karadeniz Su Ürünleri A.Ş.'nin Trabzon Yomra'daki arsasını 10 milyon TL'ye satarak bu parayı kredi borcunu kapatmak için kullandığını açıkladı...




Atlantis Yatırım tarafından yapılan açıklama şöyle:


İştirakimiz ve aynı zamanda yönetim kurulu başkanlığını yürüttüğümüz Karsusan Karadeniz Su Ürünleri A.Ş.'nin, bugün 27.12.2013 18:08:28 tarihli KAP bildiriminde de belirttiği üzere ; Özgün Gıda San.Tic.Ltd.Şti. ile imzalanan 20 Aralık 2013 tarihli " Gayrimenkul Satış Vaadi ve Kat Karşılığı İnşaat Sözleşmesi" nin ilgili hükümleri gereği ilk ödeme iştirakimize yapılmıştır.4 ve 6 Milyon TL olarak yapılan, sırası ile 31.12.2013 - 30.06.2014 vadeli çekler, iştirakimizin T.C İş Bankası' ndan kullanmış olduğu, son durum itibarı ile, 9.8 Milyon tutarlı kısa vadeli kredi geri ödemesinde kullanılmıştır. Bu tahsilat ile kısa vadeli banka kredilerinin tamamı kapatılmış olup, banka borcu kalmamıştır. Özellikle son günlerdeki gelişmeler de dikkate alındığında, çok önemli bir finansal hamle yapılmıştır. 


Başkanlık vazifesini yürüttüğümüz Karsusan A.Ş. yönetim kurulu olarak, önemli bir aşamayı yıl bitmeden tamamladığımızı düşünmekteyiz. Yıl içerisinde birçok kez spekülasyon  konusu olan bu gayrimenkul projesinde, artık tahsilat aşaması da fiilen başlamıştır. Süreç tamamlandığında iştirakimizin önemli bir büyüklüğe ulaşacağını, zaman zaman yapmış olduğumuz bildirimlerde, rakamsal bazda da kamuoyu ile paylaşmıştık. Yine aynı özen ve şeffaflık içerisinde, gelişmeleri mevzuatın ilgili hükümlerinin gerektirdiği gibi ilan edeceğimizi bildirir, bu vesile ile gerek şirketimiz, gerekse iştirakimizin paydaşlarına, hangi iletişim vasıtası ile olursa olsun, şahıs ya da kurum tarafından olup olmadığı fark etmeksizin, yönetimimizce doğrulanmamış hiçbir haber veya söylentiye itibar etmemeleri gerektiğini, bir kez daha önemle hatırlatmak isteriz.


Saygılarımızla.


Geri Dön