Kasaplardan önemli uyarı! Kurban etini poşete koymak sakıncalı!
Türkiye Kasaplar Federasyonu’ndan kurban etlerinin saklanma koşullarına yönelik önemli uyarı geldi. Kurban etini poşete koyarak saklamak sağlık açısından zararlı.
Yanlış saklama yöntemleri nedeniyle geçen yıl kurban etlerinin yüzde 10’unun çöpe gittiği bilgisini veren Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Osman Yardımcı, etleri poşete koymanın yeşermesine ve tüketilemeyecek hale gelmesine yol açtığını bildirdi.
Kurbanın ehil kişiler tarafından kesiminin yapılması gerektiğine vurgu yapan Osman Yardımcı, her yıl acemi kasapların kendilerini yaraladığı ve hayvanlara eziyet ettiği vakalara dikkati çekti.
Bu nedenle usulüne uygun kesim yapan usta kasaplara kesim işleminin yaptırılması tavsiyesinde bulunan Yardımcı, "Kesici belgesi ve ustalığın yanında kasabın tecrübeli olması da önemli bir konu. Belediyelerin kesim yerleri bulunuyor. Kesim işlemi o noktalarda yaptırılabilir” ifadelerini kullandı.
Peki kurban eti kesildikten sonra hangi işlemler yapılmalı? Kurban eti nasıl saklanmalı?