30 / 04 / 2024

Kayseri'de hasarlı bina çöktü!

Kayseri'de hasarlı bina çöktü!

Türkiye, deprem gerçeğiyle 8 Mart'ta Elazığ'da yeniden yüzleşti



Birçok vatandaşın ölümü ile sonuçlanan deprem sonrasında, önceki depremlerde hasar gören binaların durumu konuşulmaya başlandı.
Tam bu konular konuşulurken, Kayseri'den üzücü bir haber geldi. Kocasinan ilçesine bağlı Akin köyünde bir ev çöktü. 2 yıl önceki Güneşli depreminde zarar gördüğü belirtilen evde yaşayan Karaaslan ailesinden 7 kişi yaralandı. Kayseri'nin Kocasinan ilçesine bağlı Güneşli beldesinde 2008 yılında 4,9 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmişti. Depremde çok sayıda ev hasar görürken, hasar tespit çalışmasında çok sayıda eve kullanılamaz raporu verildi. Bu depremde hasar gören Akin köyünde Hüseyin Karaaslan'a ait 2 katlı evin bir bölümü önceki gece saat 02.30 sularında çöktü. Evin enkazı altında kalan Hüseyin Karaaslan (54) ve eşi Fatma (51) ile birlikte çocukları Maksut, Bahadır ve Osman, gelini Fatma, torunları Alper Karaaslan komşularının ve itfaiye ekiplerinin yardımıyla çıkartıldı. Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan aile fertlerinin hayati tehlikesi bulunmuyor.

Enkaz altında kalanları çıkartan Mehmet Aydın, çöken evin 2 yıl önce Güneşli beldesinde meydana gelen depremde zarar gördüğünü belirterek, şunları söyledi: "Bu depremde komşumuzun evinin bir bölümü zarar gördü. Maddi durumları iyi olmadığı için evi terk etmediler. Can kaybının olmaması hepimizi sevindirdi.''
Zaman


Geri Dön