03 / 05 / 2024

Kayserigaz yılı 6.9 milyon TL’lik yatırımla kapatacak!

Kayserigaz yılı 6.9 milyon TL’lik yatırımla kapatacak!

Büyükşehir mücavir alanından sonra Develi ilçesine doğalgaz götürmek için harekete geçen firma, doğalgaz altyapı çalışmalarını 2014 yılının son çeyreğinde gaz kullanımına hazır olacak şekilde planlıyor....




EPDK’nın, Türkiye’de şehir dağıtım ihalelerinin ilkini 2003 yılında Kayseri’den başlatmasıyla sektörde 10’uncu yılını geride bırakan Kayserigaz, yatırımlarına hız verdi. Büyükşehir mücavir alanından sonra Develi ilçesine doğalgaz götürmek için harekete geçen firma, doğalgaz altyapı çalışmalarını 2014 yılının son çeyreğinde gaz kullanımına hazır olacak şekilde planlıyor.


Doğalgaz altyapısı ile Türkiye’de ilk beş il arasında yer alan Kayseri’de, doğalgaz kullanımının yüzde 98’e ulaştığı bilgisini veren Kayserigaz Genel Müdürü Hasan Yasir Bora, bu yıl sektörde 10’uncu yılları olması nedeniyle yatırımlarına hız verdiklerini aktardı. 10 yılda yeraltına 226 km çelik hat, 2 bin km polietilen hat döşediklerini kaydeden Bora, sadece bu yıl içinde 30 bin yeni aboneye ulaşarak, toplam abone sayılarını 366 bine çıkardıklarını dile getirdi.


Aynı zamanda Kayseri’nin büyükşehir mücavir alanından sonra Develi ilçesine de doğalgaz götürmek için harekete geçtiklerini bildiren Bora, “Develi ilçesi önümüzdeki yıl sonunda doğalgaza kavuşacak. Doğalgaz altyapı çalışmalarını 2014 yılının son çeyreğinde gaz kullanımına hazır olacak şekilde planlıyoruz. Doğalgaz bağlantı hattı Kayseri Esenyurt Mahallesi’nden alınarak, Erciyes Dağı aşılıp Develi ilçesine götürülecektir. Bu proje ile birlikte ‘Erciyes Master Planı’nın doğalgaz ayağı gerçekleştirilmiş olacak” dedi Yıl sonuna kadar gerçekleştirecekleri toplam yatırım tutarının 6.9 milyon TL’ye ulaşmasını beklediklerini de ifade eden Bora, bu yılki bir diğer önemli yatırımlarının ise Kayserigaz Scada Merkezi olduğunu aktardı. Bora, “2013 yılı başında yapımına başlanan ve Kayserigaz Scada Merkezi adı verilen bu sistemle birlikte Kayseri şehrinin muhtelif yerlerinde bulunan doğalgaz RMS-A istasyonlarının, RS-B istasyonlarının, serbest tüketici noktalarının, vana guruplarının, şebeke kontrol sistemlerinin tek bir merkezden uzaktan izlenmesi, müdahalesi ve raporların oluşturulması sağlanıyor. Ayrıca, doğalgaz şebekesinde meydana gelecek hasarda kontrol merkezinden verilecek tek bir komut ile vanalar kapatılabiliyor” diye konuştu


Doğalgaz Eğitim Evi faaliyet başladı


Doğalgaz kullanacak abonelere gün boyu danışmanlık hizmetinin verileceği Kayserigaz Doğalgaz Eğitim Evi’nin de 10’uncu yıl kutlamaları kapsamında faaliyete başladığını söyleyen Hasan Yasir Bora, “Türk standartlarına göre tasarlanan bu evde gün boyunca yetkili arkadaşlar tarafından doğalgaz kullanacak olan yeni abonelere danışmanlık hizmeti sağlanıyor. Doğalgaz Eğitim Evi’nde kombi ve radyatörleri, güneş enerjisinden elektrik üretim ünitesi, doğalgazlı şömine, doğalgazlı ocak, klima, fırın gibi doğalgaz, elektrik ve güneş enerjisi ile çalışan cihazlar da bulunuyor” şeklinde konuştu.


Kobiden


Geri Dön