03 / 05 / 2024

Keller Williams: Talep artıyor, konut balonu olmaz!

Keller Williams: Talep artıyor, konut balonu olmaz!

Heller, Türkiye'de bir konut balonu olduğu spekiilasyonlarıyla ilgili şunları söyledi: "Türkiye'de ya da herhangi bir ülkede fiyatları arz-talep belirler. Türkiye'de çok güçlü bir talep var. Bu artarak devam ediyor" dedi.



Türkiye gayrimenkul sektörünün hızlı büyümesi yabancıları cezbetmeye devam ediyor. Gayrimenkul danışmanlık şirketlerinden Keller Williams'ın Uluslararası Başkanı Chris Heller, Türkiye'de gayrimenkul sektörünün son yıllardaki büyüme ve gelişmesinin çok etkileyici olduğunu ve bütün dünyanın dikkatini çektiğini belirtti. 


Sektörün duayenleri arasında gösterilen, kariyeri boyunca 3 bine yakın ev satarak ulaşılması güç bir rekora imza atan Heller, Türkiye'de bir konut balonu olduğu spekülasyonlarıyla ilgili şunları söyledi: "Türkiye'de ya da herhangi bir ülkede fiyatları arz-talep belirler. Türkiye'de çok güçlü bir talep var. Bu artarak devam ediyor. Devam ettiği sürece fiyatları yukarıya doğru tırmandıracaktır. Bunu karşılayacak arz da var. Dolayısıyla bu arz-talep arasında bir denge söz konusu. Bu da fiyatları yüksek düzeylerde tutuyor." 


AVRUPA'DAN İYİ


Chris Heller, yaratılmaya çalışılan negatif havaya rağmen Türkiye emlak piyasasıyla ilgili son derece pozitif düşündüğünü anlattı. 


Heller, "Sektörün büyüdüğünü, ileride de büyümeye devam edeceğine inanıyorum. Avrupa ve diğer Batı ülkeleriyle kıyasladığınız zaman sektörün durumu çok daha iyi görebiliyoruz. Aynı şekilde Amerika da toparlanmaya başladı. Buradaki olumlu gelişme dünyanın geri kalan bölgelerini de çok olumlu etkileyecek. Diğer ülkeleri de geliştirerek büyütecek diye düşünüyorum." ABD'nin en fazla danışmana sahip gayrimenkul şirketi Keller VVilliams'ın Uluslararası Başkanı Chris Heller, "Türkiye'de konut talebi artarak devam ediyor. Bu devam ettiği sürece, her zaman fiyatlar yukarı doğru tırmanacaktır" dedi. 


Sabah 


Geri Dön