Kentsel dönüşüme kredi desteği!
Ev ve iş yerini kendi imkanıyla güçlendirmek ve yenilemek isteyenler bankalardan uygun faizlerle kredi çekebiliyor. Bankalardan çekilen 50 bin lira ila 125 bin lira arasındaki krediler için faiz alınmazken, 120 ay vadeyle verilen kredide ödenecek tutar ise 600 lira oluyor.
Kentsel dönüşüm projelerinde çeşit çeşit devlet desteği bulunuyor. Bunlardan biri de kentsel dönüşümde kredi çekilmesi durumda yapılan faiz indirimi oluyor. Yapılacak binanın yapısına göre değişiklikler olmakla beraber 120 ay vade için ortalama yıllık yüzde 4 faiz indirimi desteği sunuluyor.
Kentsel dönüşüm kapsamına giren binalarda 1 yıldan fazla zamandır yaşayan kiracılar için de uygun faizlerle kentsel dönüşüm kredisi veriliyor. Kentsel dönüşüm kapsamında riskli yapılarda oturan vatandaşlara devlet faiz indiriminde bulunarak yüzde 0.58 faizle konut kredisi kullandırıyor.
120 ay vade de 600 lira
Gayrimenkulünü kendi imkanıyla güçlendirmek isteyenlerin bankalardan çekeceği 50 bin lira ila 125 bin lira arasındaki kredileri faizsiz olacak. Güçlendirmeden faydalanabilecek hak sahibi sayısı 700’e çıkacak. 120 ay vadeyle verilen kredide ödenecek tutar ise 600 liraya denk geliyor.
Aylık 1.500 TL'ye kredi
VakıfBank Kentsel Dönüşüm Konut Kredisi ürünü kapsamında devlet desteği ile beraber A sınıfı verimliliğe sahip konut için 125.000 TL tutarda konut kredisi hesaplama yapıldığında kredinin 10 yıl vadede aylık ödemeleri yaklaşık 1.500 TL oluyor. Kredinin vade sonunda toplam geri ödemesi de 174.000 TL oluyor.
Hangi bankalar kredi veriyor?
6306 sayılı "Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun" kapsamında hak sahipleri tarafından bankalardan kullanılacak kredilerde sağlanacak faiz desteğiyle ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile protokol imzalayan bankalar şu şekilde:
1- Akbank T.A.Ş.
2- Albaraka Türk Katılım Bankası A.Ş.
3- Alternatif Bank A.Ş.
4- Denizbank A.Ş.
5- QNB Finansbank A.Ş.
6- Türkiye Garanti Bankası A.Ş.
7- Türkiye Halk Bankası A.Ş.
8- ING Bank A.Ş.
9- Kuveyt Türk Katılım Bankası A.Ş.
10- Türk Ekonomi Bankası A.Ş.
11- Türkiye Finans Katılım Bankası A.Ş.
12- Türkiye İş Bankası A.Ş.
13- Şekerbank T.A.Ş.
14- Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O
15- Yapı Ve Kredi Bankası A.Ş.
16- T.C. Ziraat Bankası A.Ş.