KFC ilk franchise restoranını Diyarbakır'da Açıyor!
Dünyanın en fazla restoranına sahip tavuk restoran zinciri KFC Türkiye'deki büyümesini franchise lile hızlandırıyor. Bugüne kadar bütün restoranları kendisine ait olan KFC, ilk franchiseını Diyarbakır'a verdi.
Bugüne kadar bütün restoranları kendisine ait olan KFC, ilk franchiseını Diyarbakır'a verdi. KFC, Diyarbakır'ın en büyük alışveriş merkezlerinden biri olan Ninova Park'ta 11 Temmuz'da açılacak.Dünyanın 120 ülkesinde, 19 binden fazla noktada hizmet veren KFC, Türkiye'de hem kendi restoranlarıyla hem de franchise sistemi ile büyümesini hızlandırıyor. İlk franchiseını Anadolu'nun len önemli gastronomi merkezlerinden biri plan Diyarbakır'a veren KFC, Ninova Park Prestige'de hizmet verecek restoranıyla şehrin lezzet dünyasını daha da zenginleştirmeyi hedefliyor. Türkiye'de yeme içme sektörü yılda yüzde 2-3 büyürken hızlı yemek sektörünün yüzde 25'lik ciddi bir hızla geliştiğini belirten KFC Pazarlama Direktörü Zeliha Şener, Türkiye'deki bu ciddi potansiyeli gören Yum! Brands'in yatırımları hızlandırdığına, sadece restorana değil, mutfak teknolojisine ve insan kaynaklarına da yatırım yaptığına dikkat çekti. YUM! Brands'in 2013 yılından itibaren Türkiye'de kendi şirketini kurarak, yeniden yapılanma çalışmalarını hızlandırdığını belirten Şener, YUM! Brands'in en önemli markası olan KFC için 5 yıl içinde 400 yeni restoran açmayı planladıklarını kaydetti. Büyümenin önemli bir kısmının franchise ile yapmayı hedeflediklerini açıklayan Zeliha Şener, Anadolu'da ciddi bir potansiyel olduğunu, restoran zinciri yatırımı yapacak kişi ve kurumlarla birlikte büyümeyi hızlandıracaklarını da sözlerine ekledi. Türk tüketicilerin KFC'de en çok hot vvings olarak bilinen acılı tavuk kanatlarını sevdiğini kaydeden Şener, "KFC'nin yıllık tavuk tüketimi 4 bin 300 ton. Bunun yarısı kanat ve kanatta günlük tüketim 12 ton. Bir yılda sattığımız tavuk burger sayısı 1.5 milyon adet. But iyi satıyor. Lahanaj salatamız ve mısır da en çok satılan ürünlerimiz arasında. Adana, Gaziantep' gibi şehirlerde kebap gibi lezzetler çokl seviliyor. Restoran açtığımızda tüketicini^ büyük ilgisini gördük. Ürünlerimizin yöresel yemeklerin olduğu yerlerde bile bu' kadar yoğun ilgiyle karşılanmasıl Anadolu'daki potansiyele ilişkin] öngörülerimizi de doğruluyor. îleri mutfak teknolojimiz, yüksek hijyen ve gıda' standartlarımız, yeni menül seçeneklerimizle müşterileri m izlel kurduğumuz sıcak ve samimi bağı kuvvetlendirmek en büyük iş' hedeflerimizden biri" dedi.
Cizrem