21 / 05 / 2024

Kimlik kartlarında yeni gelişme! E-Devlet’ten verilecek! Aile Bakanlığı resmen açıkladı!

Kimlik kartlarında yeni gelişme! E-Devlet’ten verilecek! Aile Bakanlığı resmen açıkladı!

Engelli bireylere kimlik kartı verilmesine ve ulusal engelli bilgi sistemi oluşturulması ile ilgili yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı. Kararla birlikte engelli bireylere tanınan hak ve hizmetlerden faydalanmalarını öngören Engelli Kimlik Kartı Verilmesine dair ilişkin usul ve esaslar belirlendi.



ENGELLİ KİMLİK KARTI NASIL ALINIR?

Belirlenen koşulları sağlayan engelli vatandaşlar Engelli Kimlik Kartını ikamet ettiği ildeki Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğüne ya da Sosyal Hizmet Merkezine iki tane fotoğraf, nüfus cüzdanı ve engelli sağlık kurulu raporunun aslı ya da onaylı örneğiyle beraber başvurarak alabiliyor. Engelli Kimlik Kartı başvuruları e-Devlet’ten de gerçekleştirilebiliyor. Yüzde 40 ve üzeri engelli sağlık kurulu raporuna sahip yurttaşlar (2019 evvelinde verilen sağlık raporlarının güncellenmesi halinde) e-Devlet’ten mücaraat etmeleri halinde, düzenlenen kimlik kartları yurttaşların MERNİS’te kayıtlı bulunan adreslerine ya da müracaat sırasında beyanda bulundukları adrese iadeli taahhütlü posta ile gönderiliyor.

 Kimlik kartlarında yeni gelişme! E-Devlet’ten verilecek! Aile Bakanlığı resmen açıkladı!

HANGİ İMKANLARDAN FAYDALANIYOR?

Engelli Kimlik Kartı bulunan yurttaşlar, belediye ve özel halk otobüsleri, deniz ulaşım araçları ve Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) bünyesindeki trenlerden ücretsiz bir şekilde yararlanabiliyor. Tüm iç ve dış hatlar uçuşlarında engelli kimlik kartı bulunan engelli yurttaşlara yüzde 20 oranında indirim sağlanıyor. Müze ve ören yerleri, milli parklar, tabiatı koruma alanları ve tabiat parklarına ücretsiz gezilebiliyor. Bunun yanı sıra, devlet tiyatrolarından ücretsiz bir şekilde yararlanabiliyor. GSM operatörleri tarafından engelli bireylere özel tarifeler uygulanıyor.

EYT’yi kaçıranlar için erken emeklilik detayları belli oldu! İşte yeni emeklilik tablosu...

Ftich’ten seçim mesajı: ’14 Mayıs’taki seçim, Türkiye’nin kredi notu için çok önemli’

Yurtiçi piyasalar, seçime olumlu bir zeminde giriyor!


Geri Dön