03 / 05 / 2024

Kira artışları için enflasyonun yarısında sabitlensin önerisi! 

Kira artışları için enflasyonun yarısında sabitlensin önerisi! 

Son zamanlarda artan ev kiraları gündemden düşmüyor. Bu kapsamda devlet harekete geçti ve fahiş kiralara çözüm bulmak için çalışmaları başlattı. Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, konuyla ilişkin dikkat çeken çözüm önerisini açıkladı...



Posta Gazetesi köşe yazarı Tamer Heper, okuyucusunun sorusuna verdiği yanıta, "Günümüzün önde gelen meselelerinden biri kiralardaki artış. Kiralayanlar tarafından artış talebi endeksi falan aştı, karşılanamaz hallerde" ifadelerini kullanarak başladı. Yüzde 200 ile 300 zamların talep edildiğine dikkat çeken Tamer Heper, taraflar arasında yaygın bir ihtilafın oluştuğunu ve işlerin mahkemeye yansıdığını belirtti. 

Kira artışları için enflasyonun yarısında sabitlensin önerisi! 

"Doğrusu benim de beklediğim, bu hususta bir önlem alınmasıdır. Zira kabul edelim ki bir yolla kira bedelleri üç-dört misli arttı" ifadelerini kullanan Heper, geçmiş dönemlerde enflasyonun yükselmesiyle kiraların arttığını ve bu zamanlarda alınan bir önlemi örnek olarak gösterdi. 

Heper, "Önlem şuydu; enflasyon oranlarının yarısı nisbetinde kiralara zam yapılabileceği kararıydı" dedi ve bu önlemin bugün de uygulanabileceğini söyledi. Ancak Heper, şu anda piyasanın izlenmesinin bu manada bir çözüm olmadığını belirtti. 

Arsaya talep patladı! İşte Türkiye'nin arsa yatırımı için en uygun illeri! 

Milyonlarca kişiye son dakika müjdesi geldi! Hem faiz desteği hem kira yardımı verilecek!

3 Haziran 2022 altın fırladı geliyor! Gram altın ne kadar? Çeyrek altın kaç lira? Son dakika altın fiyatları


Geri Dön