28 / 04 / 2024

Kira artışları için karamsar tablo! Zam furyası sürecek

Kira artışları için karamsar tablo! Zam furyası sürecek

Fahiş kira artışları nedeniyle İstanbul'da bir dairenin metrekare fiyatı 200 liraya gelirken, artış Ankara'da yüzde 200, İzmir'de yüzde 150 seviyelerine ulaştı. Fahiş kira artışlarının devam edeceğini söyleyen gayrimenkul uzmanı artışın sebeplerini beş başlıkta açıkladı. İşte tüm detaylar...



Özellikle son bir yılda fahiş kira artışlarının ortaya çıkardığı barınma krizi boyut atlıyor. Gelirinin önemli bir kısmını barınma ihtiyacı için harcayan vatandaşın isyanı sürerken yetkililerin aldığı önlemler de krizi sonlandırmaya yetmiyor.

Konuyla ilgili Milliyet'e açıklamalarda bulunan gayrimenkul uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı 5 maddede kira artışının nedenlerini açıkladı.

Özelmacıklı konuşmasında şu ifadeleri kullandı:

“Konut kiralarında yeni dairelerdeki artışlar gün geçtikçe yükseliyor ve artmaya da devam ediyor. Endeksler açısından baktığımızda İstanbul’da artık metrekare fiyatları 200 TL’ye dayandı. 100 metrekare daire için 20 bin TL isteniyor. Eski dairelerde bu rakam 150-160 TL bandında, yani 100 metrekare bir daire için 15-16 bin TL gibi kira bedelleri talep ediliyor.

Son 1 yıla baktığımızda kira fiyatlarının neredeyse İstanbul’da yüzde 110-120 seviyelerinde arttığını söylemek mümkündür.


Geri Dön