02 / 05 / 2024

Kira bedelleri adalıları evinden etti! Evsiz kalanlar arabalarda yaşıyor!

Kira bedelleri adalıları evinden etti! Evsiz kalanlar arabalarda yaşıyor!

Kira bedelleri, dünya genelinde büyük sorun haline geldi. Kiraların en çok etkilendiği yerlerden biri de İspanya’nın parti adası olarak bilinen Ibiza’da oldu. Adada yaşayanlar kira bedelleri yüzünden arabalarda yaşamaya başladı. 



Kira bedelleri ülkemizde olduğu kadar dünya genelinde de en büyük sorunlar arasında geliyor. İspanya’nın parti adası olarak bilinen Ibiza’da kiraların yükselmesinden dolayı kimi ada sakinleri arabalarında yaşamaya başladı.

3 YILDIR ARABADA YAŞIYOR!

BBC’den Guy Hedgecoe’ya konuşan ada sakinlerinden César Nebrera, üç yıldır arabasında yaşadığını anlatarak, “Evinde ayakta durabilmek, rahatça yemek pişirmek, bir çekmeceyi açıp çorabını alabilmek gibi hayatını konforlu hale getiren şeyleri özlüyorum” ifadelerini kullandı. 

 Kira bedelleri adalıları evinden etti! Evsiz kalanlar arabalarda yaşıyor!

KİRALAR YÜZÜNDEN APARTMAN DAİRESİNDE YAŞAYAMIYOR

Nebrera, şef olarak çalışıyor fakat yükselen kira bedelleri yüzünden bir apartman dairesinde yaşayamadığını açıkladı. 

César Nebrera gibi bir çok kişinin arabalarda kaldığı ortaya çıktı. Bunlardan biri de adanın polis gücünü temsil eden IGC adlı kurumun dört çalışanından üçünün adadaki araçlarında kaldığı ortaya çıktı.

KİRALARDAN DOLAYI ABD'DE 650 BİN KİŞİ SOKAKTA YAŞIYOR!

Kira bedellerinden dolayı Ibiza’da halk arabalarda yaşarken, ABD'de yaklaşık 650 bin kişi sokakta yaşıyor. ABD İskan ve Kentsel Kalkınma Bakanlığı tarafından yaplan açıklamada ülkede evsizlerin sayısının yüzde 12 artış gösterdiği ifade edilerek 'büyük ölçüde' ilk kez evsiz kalanlardan kaynaklandığı belirtilen artışa, kiraların ülke genelinde hızla artmaya devam etmesi ve salgın dönemindeki fonların azalmasının da etkisi olduğu belirtildi.

Ülkede evsizlerin yaklaşık yüzde 28 oranının çocuklu bir aileden geldiği, bu sayının 2022 yılından 2023'e 25 binden fazla kişi arttığı aktarıldı.
 

ABD'de kira bedelleri TÜFE'deki artışın üçte ikisinden fazlasını oluşturdu! 

Yüksek kira, gelirdeki düşüş ve enflasyon ABD’de evsiz sayısını artırdı!

Kira artışları ölüm riskini artırıyor! Gelirinin yarısını kiraya harcayanların ölüm ihtimali yüzde 9 daha çok!

ABD yüksek enflasyonla mücadele ediyor! En büyük masraf barınma ve yiyecek

Geri Dön