30 / 04 / 2024

Kira fiyat kısıtlaması kalkıyor mu? Kiralar zamlanacak mı?

Kira fiyat kısıtlaması kalkıyor mu? Kiralar zamlanacak mı?

2 Temmuz 2023 tarihine kadar geçerli olan maksimum yüzde 25 oranındaki kira zammı kararının sona ermesine sadece birkaç ay kaldı. Ancak, bu kararın bitiş tarihi yaklaşırken, ev sahipleri kiralara zam yapmak için çeşitli yollara başvurarak, kiracıları evlerinden çıkarmaya çalışıyorlar.



Enflasyonun yükselmesiyle birlikte, vatandaşlar kiralarının artacağı konusunda endişeleniyorlar. Ev sahiplerinin kiracılarını evlerinden çıkarmak ve daha yüksek kira oranlarıyla yeniden kiraya vermek için farklı yollara başvurduğu görülüyor. Peki, kira fiyat kısıtlaması kalkıyor mu? Kiralar zamlanacak mı? İşte, bütün soruların cevapları...

Kira fiyat kısıtlaması kalkıyor mu? Kiralar zamlanacak mı?

Kiralarda yüzde 25 sınırı

Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, Temmuz'un 2'sine kadar geçerli olan maksimum yüzde 25 kira zammı kararının sona ermesi ile ilgili olarak önemli bir yorumda bulundu. Özelmacıklı, konut kiralarında tahmin edilemeyecek bir artışın olacağını söyledi. Önceden çeşitli zamların yapıldığını ancak bu sınırın biraz da olsa engelleyici bir etkiye sahip olduğunu ifade eden Özelmacıklı, kaldırılması durumunda kiralarda daha kontrolsüz bir şekilde zam yapılacağına dikkat çekti.

Kiracılar, temmuz ayından itibaren önemli bir kira artışı ile karşılaşabilecekleri konusunda uyarılıyor. Özelmacıklı'nın yaptığı yorumlar, ev sahiplerinin kiralara yüksek oranda zam yapabileceklerini gösteriyor.

 


Geri Dön