21 / 05 / 2024

Kira krizine yeni formül! Arabulucu artık ücretsiz!

Kira krizine yeni formül! Arabulucu artık ücretsiz!

Kiracılık, müşterek mülkiyet ve komşuluk kanunlarından kaynaklanan uyuşmazlıklarda arabuluculuk uygulamasının detayları açıklandı. Kira uyuşmazlıklarındaki uyuşmazlıklar bir aya kadar arabulucu tarafından ücretsiz olarak çözülecek.



Kat mülkiyeti, kira, komşuluk uyuşmazlıklarında yeni dönem! 64 bin dosya çözülüyor! İşte beklenen o düzenleme...SÖZLEŞME YAPILMAZSA DAVA DÜZELTİLECEK

Başvurular ücretsiz olarak mahkeme arabuluculuk bürolarına yapılacaktır. Başvurularda mahkeme harcı, tanık, harç, ekspertiz harcı gibi herhangi bir ödeme yapma zorunluluğu olmayacaktır. 

Arabuluculuk görüşmeleri 3 hafta içinde tamamlanacak. Zorunlu hallerde arabulucu bu süreyi bir hafta daha uzatabilir. Bu kapsamda çok yıllı hukuki takipler, kira, müşterek mülkiyet ve komşuluk kanunlarından kaynaklanan uyuşmazlıkların önüne geçecektir. Anlaşma sağlanamazsa dava açılabilir. 

Arabuluculuğun zorunlu hale getirilmesiyle birlikte, yılda yaklaşık 5.000 kira, 11.000 ortak mal ve 8.000 mahalle hukuku olmak üzere toplam 64.000 uyuşmazlığın mahkemeye gitmeden çözülmesi bekleniyor.

Tarım Kredi'den dev indirim! Tarım Kredi 26 Ağustos Cuma kataloğu yayımlandı! 26 Ağustos 2022 fiyat listesi...

Evde bakım maaşları hesaplara yatıyor! İşte zamlı evde bakım maaşları yatan iller! 26 Ağustos evde bakım maaşları...r

Dolar zirveye koşuyor! Elinde dolar olanlar acil bakın! Gümbür gümbür geliyor

Geri Dön