Kira temerrüt ihtarname örneği!
Kiracı kira bedelini zamanında ödemediği takdirde 1 yıl içerisinde 2 sefer yazılı ihtar aldıysa, ev sahibi kiracının tahliyesini isteyebiliyor. İşte, kira temerrüt ihtarname örneği!
Kira temerrüt ihtarname örneği!
Mesken kiralamalarında ev sahibi, kira süresince evini kiracısına bırakmayı; kiracı da buna karşılık kira bedelini ödemeyi üstelenmiş sayılıyor.
Kanunen kiracı, gayrimenkul kiralama tesliminden sonra kira bedelini veya yan gideri ödemekle yükümlü oluyor. Kiracı borcunu ödemezse, kiraya veren kiracıya yazılı olarak bir süre verip, bu sürede de ödememe durumunda, sözleşmeyi feshedeceğini bildirebiliyor.
Kiracıya verilecek süre en az on gün, konut ve çatılı işyeri kiralarında ise en az otuz gün olarak karşımıza çıkıyor. Bu süre, kiracıya yazılı bildirimin yapıldığı tarihi izleyen günden itibaren işlemeye başlıyor.
Kiracı kira bedelini zamanında ödemediği takdirde 1 yıl içerisinde 2 sefer yazılı ihtar yapıldı ise , başkaca bir ihtarname göndermeye gerek olmadan, kira döneminin bitiminde tahliye davası açılabiliyor.
Kira temerrüt ihtarname örneği!
İHTAR EDEN :
MUHATAP :
KONU : Ödenmeyen kira bedelleri hakkında
TAŞINMAZIN ADRESİ :
KİRA SÖZLEŞMESİ TARİHİ :
KİRA SÖZLEŞMESİ SONU :
AYLIK KİRA BEDELİ :
NE ŞEKİLDE ÖDENECEĞİ :
ÖDENMEYEN
KİRA BEDELİ TOPLAMI :
HANGİ AYA AİT OLDUĞU :
AÇIKLAMALAR
Yukarıda bilgileri verilen kira sözleşmesi gereği, …/…/….. tarihinden bu yana kiracım olarak dairemde ikamet etmektesiniz.
Son aya ait olan kira bedeli, 20 gün geçmesine rağmen halen ödenmiş değildir.
Bu nedenlerle iş bu ihtarnamenin tarafınıza tebliğinden itibaren, ödenmemiş olan kira bedelini 30 gün içinde ödemenizi, aksi halde Borçlar Kanunu ve 6570 sayılı kanun hükümleri uyarınca akdin feshi ile kiralananın tahliyesi ve birikmiş kira bedelinin tahsili için dava açılabileceğini, bu davada yargılama harç ve giderlerinin tarafınıza yüklenebileceğini ihtaren bildiririm…/…/…..
Sayın Noter; İş bu ihtarnamenin bir suretinin muhataba tebliğini, bir suretinin dairenizde saklanmasını, bir suretinin de tebliğ şerhine esas olmak üzere tarafıma verilmesini sayglarımla dilerim…/…/…..
İhtar Eden
(imza)
Temerrüt nedeniyle tahliye davası hangi mahkemede açılır?
Öznur YASLI/Emlakkulisi.com