18 / 05 / 2024

Kira temerrüt tahliye

Kira temerrüt tahliye

Kiracı kira bedelini zamanında ödemediği takdirde 1 yıl içerisinde 2 sefer yazılı ihtar aldıysa, ev sahibi kiracının tahliyesini isteyebiliyor. İşte, kira temerrüt ihtarname örneği!

Ev sahiplerinden sadece kiracıları koruyan sözleşmelere tepki! Tahliye davaları 12-14 ay sonraya kalıyor!

Kira bedelleri ve tahliye talepleri ile ilgili yaşanan anlaşmazlıklar devam ediyor. Mağdur ev sahipleri, sosyal medyada taleplerini dile getirmeyi sürdürüyor. Ev sahibi olanların  kiracılar karşısında mağduriyetlerine her gün yenileri dahil oluyor. Peki ev sahiplerinin mağduriyetleri neler?

ABD'de kira bedelleri TÜFE'deki artışın üçte ikisinden fazlasını oluşturdu! 

ABD’de tüketici fiyatları ocak ayında kiralık konut bedellerindeki artışın etkisiyle beklenenden fazla yükseldi. Kira bedelleri TÜFE'deki artışın üçte ikisinden fazlasını oluşturdu.

Ev sahipleri dikkat! Kira borcu nedeniyle tahliye nasıl yapılır? 

Ev sahibi kiracı kavgaları hız kesmeden devam ederken pek çok ev sahibi de kiracılarını nasıl çıkartacağı ile ile ilgili araştırma yapıyor. Avukat Tarık Çakmak, resmi X hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda kira borcu nedeniyle tahliyeyi yazdı. Peki kira borcu nedeniyle tahliye nasıl yapılır? 

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Kira tespit ve tahliye davası aynı anda açılabilir mi?

Ev sahipleri ve kiracılar arasında hem kira artışına hem de tahliyelere ilişkin anlaşmazlıklar her geçen gün artarken pek çok kişi de kira tespit ve tahliye davasının aynı anda açılıp açılamayacağını merak ediyor. İşte merak edilen o sorunun yanıtı....

Kiracılar aman dikkat! 10 sene dolduğunda evden çıkarılabilir misiniz? SON DAKİKA ŞOKU! 

Milyonlarca ev sahibi ile kiracı, kira zammı ve tahliye konularında anlaşmazlık yaşıyor. Peki kira sözleşmesinde 10 yıl tamamlandığında kiracı hangi şartlarda tahliye edilebilir? İşte merak edilen o sorunun yanıtı...

Kiracılar fahiş zamlara karşı çözüm için Ankara’ya yürüyüş başlattı! 

Antalya Kiracılar Platformu’nun toplam 14 üyesinin, Antalya başta olacak şekilde birçok kentte gerçekleşen fahiş kira artışları, tahliye taahhütnameleri ile asgari ücret seviyesindeki kira fiyatlarına çözüm bulunması için Ankara’ya yürüyüş başlattığı bildirildi.

Kira sözleşmesi ve tahliye taahhütnamesine ilişkin uyarılar!

Kiraya verilen yer için kiracılara kira sözleşmesi ve tahliye taahhütnamesi verilir. Bu taahhütname, kiralananın teslim alınmasını takiben kiracı tarafından verilen bir yazılı beyandır. Kiracı bu taahhütnamede belirtilen tarih dahilinde kiralananı boşaltmayı yazılı olarak taahhüt eder.

Kira anlaşmazlığı yeni uygulanmaya başlanan arabuluculuk sayesinde çözüldü!

İzmir'in Aliağa ilçesinde, kira tutarı ve tahliye hususunda anlaşmazlık yaşayan konut sahibi ve kiracı, arabulucu sistemiyle, tutarın talebin yarısı olması ve kiracının bir yıl sonra tahliye olması kaydıyla anlaşmaya vardı.

Tahliye ve kira tespit davaları mahkemeleri kilitledi!

Son zamanlarda gündemden düşmeyen tüksek kira artışı, ev sahipleri ile kiracıları karşı karşıya getirirken ‘tahliye’ ve ‘kira tespit’ davaları da mahkemeleri kilitledi.

Türkiye'nin kredi risk primi bugün 720 baz puana yükseldi! Temerrüt riski artıyor! 

Türkiye'nin kredi risk primi (CDS) bugün 720 baz puana ulaştı. Bu durum, Türkiye'nin temerrüt riskinde belirgin yükseliş ve dolar cinsi borçların yüzde 11'in üstünde faizle çevrilmesi anlamını taşıyor. İşte ayrıntılar...

Perakendecilerden 'kira artışı TÜFE ortalamasının yüzde 50-60’ı düzeyinde sabitlensin' talebi!

BMD Başkanı Sinan Öncel'den perakende sektörü ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Sinan Öncel, kira artışının yüzde 50-60’ı düzeyinde sabitlenmesi talebini gündeme getirdi. 

IMF'den son dakika temerrüt uyarısı: Ciddi yansımaları olur!

Uluslararası Para Fonu (IMF) Sözcüsü Julie Kozack yaptığı açıklamada ABD'nin temerrüde düşmesi durumunda söz konusu bu durumun yalnızca ABD için değil, küresel ekonomi için de çok ciddi yansımaları olacağı uyarısını yaptı.

Kiracılara kötü haber! Sadece 11 TL eksik kira için tahliye kararı!

İzmir'de bir kişi kirasını 11 TL eksik yatırdı. Ev sahibi bu konuyu yargıya taşıdı. Söz konusu kiranın anlaşılan tutar üzerinden yatırılması gerektiğini belirten mahkeme, kiracının tahliyesine karar verdi.

Kira temerrüt tahliye Haberi

Kira temerrüt tahliye

Kira temerrüt ihtarname örneği!

Mesken kiralamalarında ev sahibi, kira süresince evini kiracısına bırakmayı; kiracı da buna karşılık kira bedelini ödemeyi üstelenmiş sayılıyor. 


Kanunen kiracı, gayrimenkul kiralama tesliminden sonra  kira bedelini veya yan gideri ödemekle yükümlü oluyor. Kiracı borcunu ödemezse, kiraya veren kiracıya yazılı olarak bir süre verip, bu sürede de ödememe durumunda, sözleşmeyi feshedeceğini bildirebiliyor. 


Kiracıya verilecek süre en az on gün, konut ve çatılı işyeri kiralarında ise en az otuz gün olarak karşımıza çıkıyor. Bu süre, kiracıya yazılı bildirimin yapıldığı tarihi izleyen günden itibaren işlemeye başlıyor. 


Kiracı kira bedelini zamanında ödemediği takdirde 1 yıl içerisinde 2 sefer yazılı ihtar yapıldı ise , başkaca bir ihtarname göndermeye gerek olmadan, kira döneminin bitiminde tahliye davası açılabiliyor.


Kira temerrüt ihtarname örneği!


İHTAR EDEN        ...