07 / 05 / 2024

Kiracı ev sahibi kavgalarında sular durulmuyor!

Kiracı ev sahibi kavgalarında sular durulmuyor!

Kiralar durmadan artarken ev sahibi kiracı kavgaları sürekli gündemde. En son İstanbul’un Fatih ilçesinde kiracı olan Gülhayat Ç. ve oğlu Mert ile haziran ayında evi satın alan R. Ergenlioğlu arasında bir kavga yaşandı. Neler yaşandı? İşte haberin devamı?



Ev sahibi Ramazan Ergenlioğlu ise hakkındaki suçlamaları kabul etmediğini söyledi. Uluslararası turizm yatırım danışmanlık şirketi sahibi olduğunu ve İstanbul’da yaklaşık 60-70 konutları olduğunu ifade eden Ergenlioğlu “Binayı alalı 3.5 buçuk ay oldu. Tadilat işlemimize başladık fakat, hanımefendinin suçlamalarından dolayı yapamadık.

Kiracı ev sahibi kavgalarında sular durulmuyor!

Ergenlioğlu asıl mağdur olanın kendisi olduğunu belirterek, şunları söyledi “Personelim 3 aydır orada çalışamıyor. Kiracı Gülhayat Ç. onlara bağırıp, haneye tecavüzden sürekli şikayet edeceğini söylüyor. İş yaptıramıyoruz. Ortada  herhangi bir kira kontratı yok. Aldığımızda da yoktu. Hiçbir elektrik ve su faturası da yok.

Kendisi binaya zarar verdi. Sanki bunların suçlusu bizmişiz gibi hanesine tecavüz etmişiz gibi ithamlarda bulunuyor. Ama ben o zaman İzmir’deydim. Polis beni aradı. Burada camlar kırılmış ve haneye tecavüz edilmiş dedi. İzmir’de olduğumu, böyle bir şeyin mümkün olmayacağını söyledim. 2-3 gün sonra İstanbul’a geldiğim binaya gittim. Oğluna, ‘Cam kırılmış, kim kırdı’ dedim. Oğlu, ‘Ben kırdım’ deyince camı neden kırdığını sordum, ‘Kırmam gerekiyordu’ dedi. Karakola neden benim kırdığımı söyledin diye sorunca, ‘Öyle olması gerekiyordu’ dedi. Sadece aramızda bir itişme oldu. Ondan sonra da süreci bilmiyorum. Karakola gitti ya da gitmedi. Çünkü karakoldakiler de çok bezmiş durumda. Sonra arkamdan gelip bıçaklı saldırıda bulunmaya çalıştı. Genç, cahil bir çocuk o. Haklıyken, suçlu duruma düşmemek için şu an hiçbir şey yapamıyoruz.” dedi.

Kira bütçeleri ve en çok kiralık-satılık ev aranan ilçe belli oldu! Herkes oraya koşuyor

Kira krizine yeni formül! "Farklı davalar açılıyor"

Kira yardımı kimler alabilir 2022? Kira yardımı nasıl alınır?

 

 


Geri Dön