28 / 04 / 2024

Kiracılar aman dikkat! Kiracılara icradan büyük borç çıkabilir...

Kiracılar aman dikkat! Kiracılara icradan büyük borç çıkabilir...

Kiracılar ile ev sahipleri arasında son zamanlarda yaşanan anlaşmazlıklar sürekli gündemdeki yerini korurken kiracıların ev sahibinden bağımsız olarak büyük bir borç riski ile karşı karşıya kalabilecekleri ile ilgili uyarıda yapıldı. İşte haberin detayları...



Kiracılar ile ev sahiplerinin aralarının son dönemlerde çok iyi olmadığı bilinmektedir. Her iki tarafların çıkarları çatışınca vatandaşları karşı karşıya getirebiliyor. Fakat kiracının tek sorunu ev sahibi değil. Kiracıları çok dikkatli hareket etmemeleri halinde bir anda büyük bir icra borcuyla karşı karşıya gelebiliyorlar.

EVDEN ÇIKARKEN UNUTULMAMASI GEREKİYOR

Bir evde kiracı olan ve daha sonra evden çıkan bir kiracı eğer dikkatli hareket etmez ise çok fazla bir borçla karşı karşıya kalabiliyor. Normalde bir evi kiralayan kişiden e evdeki abonelikleri kendi üzerlerine çevirmeleri isteniyor. Yasal olarak da yapılması gereken budur. Kiracının elektrik, su, doğalgaz abonelikleri kendi üzerlerine olmalıdır. Bu şekilde yapılan aboneliklerin açılması kadar kapatılması da önemlidir.


Kiracı kiralamış olduğu evden çıkarken kendisinin üzerine olan elektrik, su, doğalgaz gibi abonelikleri kapattırmalıdır. Eğer kendisinden sonra evi kiralayan kişi bu hizmetleri kullanmaya devam eder ve abonelik değişmezse borç eski kiracıya çıkacaktır. Kullanım yapıp ödenmemesi halinde elektrik, su, doğalgaz gibi faturalardan eski kiracı yasal olarak sorumlu olur. Buna göre, bahsedilen bu kurumlar eski kiracı veya yeni kiracı gibi bir ayrım yapmazlar. Abonelik kimin adına kayıtlı ise  borç da yasal olarak onun olmaktadır.

 Kiracılar aman dikkat! Kiracılara icradan büyük borç çıkabilir...


Kiracılar abonelikleri kapatmadan evden çıkarsa sonradan gelen  kiracı da bu abonelikler üzerinden borç yaparsa tüm borcu hizmet veren kurumlar eski kiracıdan alınmaktadır. Fatura tebligat adresinde eski kiracı olmadığı için bu tebligatlar da ulaşmıyor. Buna göre, eski kiracı hakkında icra işlemi yapılıyor ve bu kiracı bir anda sürpriz bir borcu ödemek zorunda kalıyor. Kiracıların böyle bir duruma düşmemesi için evden çıkarken abonelikleri kapatmak yeterli oluyor.

KİRACI HAKLARI 

Kiracının kirayı ödememesi, geç ödemesi veya eksik ödemesi, Evde esaslı tadilat yapılması, Tahliye taahhütnamesi yapılmış olması, Kira sözleşmesine aykırılık teşkil eden diğer durumların ortaya çıkması halinde ev sahibi kiracıyı çıkarabilir mi taraflar arasında bu durumda anlaşma sağlanması gerekir.
 

Ev sahibi ve kiracılar aman dikkat! Arabuluculukta dikkat çeken, çarpıcı detay!

Kiraya zam yapacaklara flaş uyarı! Yüzde 25 zam sınırı 5 yıl üstünde geçerli değil mi? SON DAKİKA! 

Ev sahipleri ve kiracılar dikkat! Ev sahipleri artık konuda kiracılara dava açabilecek!

Ev sahiplerini şok eden haber: Artık bu paralar kiracı ile beraber ödenecek!

Geri Dön