10 / 05 / 2024

Kiracılar Dayanışma Platformu, fahiş kiralara çözüm istiyor! 

Kiracılar Dayanışma Platformu, fahiş kiralara çözüm istiyor! 

Antalya'da yükselen ev kiraları sebebiyle mağduriyet yaşayan yüzlerce kişi, sosyal medyada bir araya gelerek 'Kiracılar Dayanışması Platformu'nu kurdu ve fahiş kiralara çözüm talepleri için bir araya geldi. 



Sözcü'de yer alan habere göre; kira artışı yapmak isteyen fakat belirlenen yüzde 25 oranının üzerine çıkamayan bazı konut sahipleri, kiracıları evden çıkarmak için farklı yollara başvuruyor. Konut tutulurken imzalatılan tahliye taahhütnameleri, ev satışları, tahliye davaları gibi süreçlere girildi. 

Bu süreçle beraber yüzlerce kiracı mağduriyet yaşayarak konutundan oldu. Mağdur duruma düşen kiracılar, sosyal medyada bir araya geldi ve ‘Kiracılar Dayanışma Platformu’nu oluşturdu. 4 kişi ile başlayan platform girişiminin üye sayısı 6 bini gördü. 

Kiracılar Dayanışma Platformu, fahiş kiralara çözüm istiyor! 

Düzenli şekilde Muratpaşa ilçesindeki Attalos Meydanı’nda bir araya gelen platform üyeleri, yaşadıkları mağduriyetlerin çözülmesi ve seslerinin duyulması için protesto yapıyor. 

Yaşadığı süreci anlatan platform üyelerinden Burcu Özer, 1 senelik kiracıyken konut sahibinin ‘Oğlumu evlendireceğim, evden çık’ dediğini aktardı ve kendisine 1 buçuk ay süre verdiğini belirtti. Açıklamasında, "Ben de ev aradım, gerçekten çıkacaktım. Artan kiralardan ve fahiş fiyatlardan dolayı ev bulamadım. Ev bulamadıkça sürekli sıkıştırdılar, kapıma geldiler. İstenmeyen sözler, hakaretler işittim ve davalık olduk" ifadelerine yer veren Özer, bir defasında da kendisine ‘Ya ver 6 bin lira otur, biz seni burada besleyemeyiz. Git annenin, babanın yanında yaşa’ dediklerini söyledi. 

O evi 1.500 TL'ye tuttuğunu aktaran Burcu Özer, o dönemde piyasadaki normal fiyatlardan olduğunu da belirtti. 

Kiracılar Dayanışma Platformu, fahiş kiralara çözüm istiyor! 

Bir senenin sonunda yüzde 25’lik kira artışına gittiğini dile getiren Özer, "Başta bana boş tarihli imzalatılan tahliye taahhüdüne tarih atmak istedim ancak attırılmadı. ‘Bu prosedür’ dendi ve artık buna imza atmadan ev verilmiyor" dedi ve bunun ardından tahliye taahhüdüne istedikleri tarihi atarak icra davası açtıklarını söyledi. 

Özer, kapısına asılan ihbar kağıdını da aldıklarını bu nedenle ihbar süresini kaçırdığını söyleyerek "Ancak memurlar kapıma gelip eşyalarım kapı dışına atılınca anladım" dedi. 

Kiracılar Dayanışma Platformu, fahiş kiralara çözüm istiyor! 

Kendileri gibi mağdur olanların seslerini duyurmak istediklerine dikkat çeken platformun sözcülerinden Cengiz Kul, dertlerinin barınma olduğunu aktararak "Bu sorun toplumda kanayan bir yara haline gelmiştir. Amacımız sesimizi duyurabilmek. Devlet bizim için elini vicdanına koysun. Binlerce sokağa atılan insan var. Biz sosyal medya üzerinden bir araya geldik" açıklamasında bulundu. 

Kendilerinin öncü olduğunu dile getiren Kul, insanlara örnek olmak istediklerini, yabancı göçün artık durması gerektiğini aktardı ve "Durmadığı taktirde bu sorunların daha da büyüyeceğini düşünüyoruz. Biz devleti karşımıza almak değil, devlet yanımızda olsun istiyoruz" diyerek açıklamasını tamamladı. 

Bakan Nebati resmen açıkladı! Memur olmak isteyenlere bayram müjdesi! Tam 2750 personel alınacak! 

Gübre fiyatları ne kadar oldu? Gübrede son dakika Nisan 2023 gelişmesi! Rakam rakam belli oldu! 

En az 850 TL ödeniyor! Aile destek ödemeleri yattı mı? Nisan ayı aile destek ödemeleri hesaplara ödendi mi?

65 yaş aylığı, evde bakım yardımı, engelli aylığı kaç lira oldu? Hemen bu rakamlara bakın! 

Geri Dön