01 / 05 / 2024

Kiracılar dikkat!

Kiracılar dikkat!

Profesyonel Site Yöneticisi Zeynal Fırat, Türkiye'nin ilk ve tek emlak haberleri sitesi Emlakkulisi.com okurları için sitelerde istihdam ettirilen personellerin işten ayrıldıklarında ya da çıkartıldıklarında ödenen tazminatlarının nereden ödendiğini yazdı...



Sitenizde istihdam ettirilen personellerin (Temizlik, Teknik, Bahçıvan, Kapıcı veya Güvenlik) işten ayrıldıklarında ya da çıkartıldıklarında ödenen tazminatlar nereden ödeniyor?


Yönetici :  Konutun maliki yada ortakları işveren olarak kabul edilirken ; yönetici ise işveren vekili olarak hareket eden kişiyi ifade eder. Buna göre tüm kat malikleri işveren konumunda olup personelin de tazminatlarını ödemekle yükümlüdürler, kiracılar sorumlu değillerdir. Ancak birçok sitede işletme projelerinde kıdem tazminatı adı altında aidatlara ilave edilen bir bedel var ve bu bedel diğer harcama kalemleri ile birlikte ev sahibi kiracı ayırmaksızın tüm site sakinlerinden tahsil ediliyor. Ya da böyle bir fon oluşturulmamış ise tazminat hakkı doğan personel için ek aidat ev sahibi kiracı ayırmaksızın yine toplanıyor. İş kanununa göre kıdem tazminatlarını işveren öder konutlarda da işveren kat malikleri olduğuna göre kiracılardan alınmaması gerekiyor.


Profesyonel Site Yöneticisi Zeynal Fırat 



Sitelerden konut alanlar dikkat!



Geri Dön