27 / 04 / 2024

Kiracılara kötü haber: ‘Kira fiyatları artmaya devam edecek’

Kiracılara kötü haber: ‘Kira fiyatları artmaya devam edecek’

Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, AK Parti’nin seçim beyannamesinde yer alan memura kira desteği konusunda açıklamalarda bulundu. Özelmacıklı, “Kira desteği önemli. Ancak kira fiyatları artmaya devam edecek” dedi.



AK Parti seçim beyannamesinde bulunan düzenlemelerden biri de memura kira desteği olarak ön plana çıkıyordu. Ancak kira desteğine yönelik Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı’dan kötü bir haber geldi.

Fahiş kira artışlarının önüne geçilemiyor. AK Parti’nin bu konuda seçim vaatlerinden birisi de memura kira desteği olmuştu. AK Parti seçim beyannamesindeki bu vaadin nasıl uygulanacağını, Uzman Özelmacıklı yanıtladı.

 Kiracılara kötü haber: ‘Kira fiyatları artmaya devam edecek’

Milliyet’in haberine göre Özelmacıklı, “Büyükşehirler öncelikli olmak üzere bazı kentlerde memurların atama istemediği ve bu kentlerdeki geçimlerinin çok zorlaştığı çok açık. İstanbul’da kiralarda fahiş artışlar yaşanıyor. Ortalama metrekare fiyatlarının nisanda 130 liraya kadar çıktığı İstanbul’da sıfır dairelerde bu fiyat metrekarede 170 TL’leri buluyor. Bu bakımdan bakıldığı zaman seçim öncesinde de belirtildiği gibi bazı büyükşehirlerde gerek kamu personeli, gerek kadrolu, hatta sözleşmeli personeller için böyle bir desteğin verilmesi amaçlanıyor. İstanbul gibi bazı büyük kentlerde düşen yapı ruhsat ve iskan sayıları özellikle orta gelirli ve dar gelirli vatandaşlara ilişkin gerçekleştirilecek projelerin nispeten kısa sürede yapılamayacak olması, bu noktada kira problemini derinleştiriyor” ifadelerini kullandı.

İşte detaylar...


Geri Dön