08 / 05 / 2024

Kiracılara kötü haber: ‘Kira fiyatları artmaya devam edecek’

Kiracılara kötü haber: ‘Kira fiyatları artmaya devam edecek’

Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, AK Parti’nin seçim beyannamesinde yer alan memura kira desteği konusunda açıklamalarda bulundu. Özelmacıklı, “Kira desteği önemli. Ancak kira fiyatları artmaya devam edecek” dedi.



“KİRA FİYATLARINI ARTIRMAYA DEVAM EDECEK”

Memura verilecek kira desteğinin önemli bir fayda sağlayacağını ifade eden Özelmacıklı, şu şekilde konuştu: “Ancak arzı yükseltemediğiniz sürecek verilecek olan bu destekler kira fiyatlarını yukarı yönlü artırmayı da sürdürecektir. Kentsel dönüşümde de yükseltilen kira destekleri bu bölgelerdeki kira rakamlarını nispeten artırmaya devam ediyor. Bu artışın en önemli sebebi yeterli konut arzının bulunmamasıdır.”

 Kiracılara kötü haber: ‘Kira fiyatları artmaya devam edecek’

Konut sahiplerinin evlerini uzun süreli kiraya vermekten kaçındığının altını çizen Özelmacıklı, “Yüzde 25 kuralına uymayan vatandaşlar için getirilmesi planlandığı belirtilen hapis ve para cezaları da kiralık konut arzını gittikçe zorlaştıracaktır. Gayrimenkulü olanlar kiraların gayrimenkul tutarlarına göre belli bir geri dönüş sağlamasını talep ederler. Bunun haricinde bu geri dönüş olmadığında kiralık daire konut isteyen mal sahibi bulmak zorlaşacaktır” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan duyurmuştu! Öğrencilere vergisiz telefon satışı başladı mı? İşte vergisiz telefon fiyatları!

SGK’dan son çağrı! Bu parayı hemen almanız istendi!

Akaryakıt sektöründe gergin bekleyiş! 4 Haziran’da dananın kuyruğu kopacak!

 


Geri Dön